Habkönnyű sült túrótorta
A habos túrótortát egy nappal a fogyasztás előtt készítsd el. Csak gondosan tedd el mások elől!
A sült habos túrótortától jobb lesz a napod. Elképesztően finom és krémes, és olyan jól fog kinézni, hogy nehezen bírjátok ajd ki a várakozási időt, de megéri.
Sült habos túrótorta
Hozzávalók 12 szelethez
- 50 dkg túró
- 50 dkg mascarpone
- 20 dkg édes, omlós keksz
- 10 dkg vaj
- 7 evőkanál cukor
- 4 egész tojás
- 2,5 dl tejföl
- 2 evőkanál vaníliaaroma
Elkészítés:
Az omlós kekszet törd teljesen morzsásra. Ha aprítógépbe teszed, pillanatok alatt végzel vele. Közben rakd a vajat a mikróba fél percre, hogy egy kicsit felolvadjon, és könnyű legyen vele dolgozni. Majd a kekszet és a vajat alaposan keverd össze, és simítsd egy tortalap aljára. A legegyszerűbb, ha fakanállal egyenletesen lenyomkodod. Tedd 160 fokra előmelegített sütőbe, és tíz percig süsd.
A krémhez mixerrel keverd habosra a túrót, a mascarponét, a tejfölt, a cukrot és a vaníliaaromát, majd a lisztet és a tojást is add a krémhez. Alaposan dolgozd össze, és öntsd a sütőből kivett tortaformára. Tedd vissza a sütőbe, és 160 fokon még egy órán át süsd. Ha kész, vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni, végül tedd pár órára vay akár egy éjszakára hűtőbe.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció