A tökéletes házi sült gesztenye
Elég hozzá egy-két trükk, és te is tudsz olyan finom gesztenyét sütni, mint az utcára kitelepülő árusok.
Dobd fel a hideg őszi estéket illatos sült gesztenyével. Nem kell hozzá nyílt láng, hogy te is elkészítsd a finom csemegét. Önmagában is remek nasi, kínáld papírtasakokban!
Sült gesztenye
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg gesztenye
Elkészítés:
Nagyon fontos a megfelelő minőségű gesztenye beszerzése. Csak egészséges, fényes barna szemeket vásárolj. A friss gesztenye tapintásra kemény, és a méretéhez képest viszonylag nehéz. Kerüld a ráncos, foltos szemeket.
Tedd hideg vízbe, és amelyik feljön a felszínre, dobd el, hiszen valószínűleg kukacos. Az ép gesztenyéket áztasd be legalább egy órára, de akár egy egész éjszakán át is vízben maradhatnak.
Egy éles késsel vágd be a domború felüket, majd tedd a szemeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Nagyon fontos, hogy bevágod őket, különben, ha megpróbálod felbontani őket, felrobbanhatnak, az pedig fájdalmas eredménnyel járhat. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd körülbelül 25-30 percig. Időnként rázogasd meg, hogy mindenhol jól átsüljenek. Ha a vágások mentén a gesztenyék szétnyílnak, és kellemes illatot árasztanak, ki is veheted a sütőből. Majd csomagold a szemeket tíz percre konyharuhába, és még melegen pucold meg őket.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció