Villámgyors sült banán gluténmentesen
A sült banánt korosztálytól függetlenül mindenki imádni fogja.
Szereted a keleti ízeket? Rajongsz a sült banánért? Ne csak kedvenc kínai éttermedben rendeld, hanem készítsd el saját magad! Korosztálytól függetlenül mindenki odalesz érte.
Sült banán
Hozzávalók 4 személyre
- 4 banán
- 1 bögre rizsliszt
- 0.5 bögre rizstej
- 1 evőkanál méz
- 1 tojás
- 1 citrom
- 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál vaj
- szezámmag
Elkészítés:
Egy edényben keverd össze gépi habverővel a rizslisztet, a sót, a sütőport, a vajat, a mézet és a tejet, majd add hozzá a citrom héját és levét. Szórj a masszába ízlés szerint szezámmagot is.
Forrósíts olajat egy kisebb serpenyőben. Közben a banánokat hámozd meg, vágd mindegyiket három-négy darabra, és mártsd meg őket a keverékben. Süsd a gyümölcs minden oldalát aranybarnára, majd szedd papírtörlőre, és a felesleges olajat csepegtesd le róla. Porcukorral megszórva kínáld.
