Diétás sült túrótorta

Ezt még a cukorbetegek is megehetik

A sült túrótorta tökéletes édesség azoknak, akiknek valamilyen okból fontos számolgatniuk a kalóriákat.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sült túrótortának Németországban komoly hagyománya van. Ha kipróbálod ezt a receptet, megérted, miért. Ne lepődj meg, ha nem lesz rögtön szilárd, amikor kiveszed a sütőből. A kellemesen szaftos, lágy süti mellé kínálj gyümölcsöt vagy bármilyen öntetet. Biró Sára receptjét könnyen meg tudod valósítani.

Sült túrótorta

Hozzávalók 12 szelethez

  • 35 dkg túró
  • 5 dkg szénhidrátcsökkentett liszt
  • 5 dkg xilit vagy nyírfacukor
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál görögjoghurt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 0.5 vaníliarúd
  • citromhéj
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A túrót tedd egy tálba, villával kicsit törd össze, és add hozzá a lisztet. Keverd a szódabikarbónát a joghurtba, és dolgozd a masszához. Ízesítsd citromhéjjal, illetve a vaníliarúd kikapart magjával. Forgasd hozzá a xilittel vagy nyírfacukorral kikevert tojássárgáját. A fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, majd lazán dolgozd a masszába.

Egy közepes tepsit bélelj ki sütőpapírral, vajazd ki, és hintsd meg liszttel. Egyengesd bele a masszát, rakd 180 fokra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süsd meg. Ha túl gyorsan pirul, alufóliával takard le a tetejét. Várd meg, amíg kihűl, addigra a torta belseje megszilárdul, majd szeleteld fel.

15888659 932944911035c0251243a6d9abf7c511 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük