Diétás sült túrótorta
A sült túrótorta tökéletes édesség azoknak, akiknek valamilyen okból fontos számolgatniuk a kalóriákat.
A sült túrótortának Németországban komoly hagyománya van. Ha kipróbálod ezt a receptet, megérted, miért. Ne lepődj meg, ha nem lesz rögtön szilárd, amikor kiveszed a sütőből. A kellemesen szaftos, lágy süti mellé kínálj gyümölcsöt vagy bármilyen öntetet. Biró Sára receptjét könnyen meg tudod valósítani.
Sült túrótorta
Hozzávalók 12 szelethez
- 35 dkg túró
- 5 dkg szénhidrátcsökkentett liszt
- 5 dkg xilit vagy nyírfacukor
- 4 tojás
- 2 evőkanál görögjoghurt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 0.5 vaníliarúd
- citromhéj
- csipet só
Elkészítés:
A túrót tedd egy tálba, villával kicsit törd össze, és add hozzá a lisztet. Keverd a szódabikarbónát a joghurtba, és dolgozd a masszához. Ízesítsd citromhéjjal, illetve a vaníliarúd kikapart magjával. Forgasd hozzá a xilittel vagy nyírfacukorral kikevert tojássárgáját. A fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, majd lazán dolgozd a masszába.
Egy közepes tepsit bélelj ki sütőpapírral, vajazd ki, és hintsd meg liszttel. Egyengesd bele a masszát, rakd 180 fokra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süsd meg. Ha túl gyorsan pirul, alufóliával takard le a tetejét. Várd meg, amíg kihűl, addigra a torta belseje megszilárdul, majd szeleteld fel.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció