Duplasajtos, krémes gnocchi a sütőből: remek fogás 30 perc alatt
Az olaszok nudlija, a gnocchi sok sajttal összesütve egyszerre laktató és finom.
Ha nincs időd, hogy saját kezűleg elkészítsd a népszerű tésztát, bolti változatból is kitűnő sült sajtos gnocchit tehetsz az asztalra. Ezzel a recepttel sok időt spórolhatsz meg, ami a hétköznapi rohanásban különösen jól jön. Tartalmas, mégsem hétköznapi fogás, olasz éttermekben is megállná a helyét.
Sült gnocchi
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg gnocchi
- 10 dkg mozzarella
- 5 dkg parmezán
- 2.5 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- bors
- só
- olaj
Elkészítés:
Egy nagy fazékban tegyél fel vizet forrni kevés sóval és olajjal. Ha elkezd lobogni, rakd bele a tésztát. Kis lángon főzd, közben többször keverd meg óvatosan, hogy a gnocchi ne tapadjon le az edény aljára. Amikor feljön a tészta a víz tetejére, szűrd le, csepegtesd le.
Rendezd a gnocchikat vajjal kikent, tűzálló tálba, öntsd le a zúzott fokhagymával és a borssal elkevert tejszínnel, majd szórd rá a kis darabokra vágott mozzarellát. Reszeld rá a parmezánt, és tedd a sütőbe körülbelül 10 percre, míg az ízek jól összeérnek.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept