Egészben sült csirke krumplival és paradicsommal: a fokhagymás vajtól lesz fényes, ropogós a bőre

Nem lesz unalmas a sült csirke, ha fűszervajjal dobod fel. Sőt, vele együtt a köret is elkészül.

egeszben-sult-csirke-krumplival-paradicsommal
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sült csirkét bármilyen ízvilág szerint elkészítheted. A fokhagymás, fűszervajas változat pazar, ráadásul semmi extrára nincs hozzá szükség, és összedobni sem bonyolult. Tökéletes választás minden alkalomra. Szaftosabb lesz a végeredmény, ha tálalás előtt pihenteted egy kicsit. 

Sült csirke krumplival és paradicsommal

Hozzávalók

  • 1 db konyhakész csirke
  • 60 dkg krumpli
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 15 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 1 db citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat keverd össze a zúzott fokhagymával és ízlés szerinti borssal. A csirkét alaposan mosd meg, majd papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. Kívül-belül sózd meg, és kend be a vajjal a csirkét. Nyúlj be a bőre alá is. Az üregbe rakj citromot, és kösd össze a lábát. Fektesd a csirkét zsírral kikent tepsibe. Ha maradt a fűszervajból, tedd a hús tetejére, és rakd mellé a rozmaringot. Pakold köré a karikákra vágott krumplit és a paradicsomokat. 


Önts a csirke alá kevés vizet, fedd le fóliával, told forró sütőbe, és 190 fokon süsd bő egy órán át. Közben locsolgasd, és forgasd a húst. A vége felé vedd le róla a fóliát. Amikor szép pirosra sült, belül puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd ki a sütőből. Pihentesd 10-15 percig, és utána kínáld. 
A sült csirke szerelmeseinek az írós pácban érlelt fokhagymás sült csirkecombok is biztos, hogy ízleni fognak.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük