Omlós, szaftos bárány fantasztikus fűszerezéssel: fenséges ünnepi fogás pofonegyszerűen
Tálalás előtti napon fogj hozzá a sült bárány elkészítéséhez, hisz jót tesz neki, ha legalább egy éjszakán át áll a pácban.

Omlós, szaftos bárány fantasztikus fűszerezéssel: fenséges ünnepi fogás pofonegyszerűen
Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

10 trend, amivel számolni kell 2019-ben: a retró divat rajongói előre örülhetnek »

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bárány rozmaringgal, citrommal, fokhagymával ízesítve, hosszú ideig pácolva, hagyományos húsvéti étel. Tudd le a hússütéssel együtt a köretkészítést is, szórj a tepsibe zöldségeket. A szaftot se öntsd ki, dobj össze belőle ízletes mártást. A hús kiadós, így akkor is jól jön ez a recept, ha sok vendéget vársz.

Sült bárány

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1.5 kg báránycomb
  • 1 kg krumpli
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 1 db citrom
  • 1 fej fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A bárányt hideg vízben alaposan mosd meg, és csepegtesd le. A páchoz a citrom frissen facsart levét keverd össze az olívaolajjal, rakj hozzá két gerezd zúzott fokhagymát, majd dörzsöld be a húst a fűszeres keverékkel. Fóliázd le, és tedd a hűtőbe legalább hat órára, de még jobb, ha egy egész éjszakán át pácolod.
 

Pihentetést követően a bárányt sózd és borsozd be, majd rakd olívaolajjal kikent tepsibe, tégy rá rozmaringot. A zöldségeket pucold meg, mosd meg, és vágd fel tetszés szerint. Arra figyelj, hogy nagyjából azonos méretűek legyenek. Önts a hús és a zöldségek alá másfél-két deci vizet, és fedd le alufóliával. Tedd 180 fokos sütőbe, és süsd másfél-két órán át. Közben többször locsold meg a tepsiben összegyűlt szafttal. A sütési idő változhat a bárány korától, a hús minőségétől függően. Amikor már puha, könnyen beleszalad egy hegyes, éles kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd még körülbelül 30 percig. Szeletelés előtt pihentesd a húst legalább 20 percig.
 

Ezt is szeretjük