Omlós, szaftos bárány fantasztikus fűszerezéssel: fenséges ünnepi fogás pofonegyszerűen
Tálalás előtti napon fogj hozzá a sült bárány elkészítéséhez, hisz jót tesz neki, ha legalább egy éjszakán át áll a pácban.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
A bárány rozmaringgal, citrommal, fokhagymával ízesítve, hosszú ideig pácolva, hagyományos húsvéti étel. Tudd le a hússütéssel együtt a köretkészítést is, szórj a tepsibe zöldségeket. A szaftot se öntsd ki, dobj össze belőle ízletes mártást. A hús kiadós, így akkor is jól jön ez a recept, ha sok vendéget vársz.
Sült bárány
Hozzávalók 8 személyre:
- 1.5 kg báránycomb
- 1 kg krumpli
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 db sárgarépa
- 2 db lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ág rozmaring
- 1 db citrom
- 1 fej fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A bárányt hideg vízben alaposan mosd meg, és csepegtesd le. A páchoz a citrom frissen facsart levét keverd össze az olívaolajjal, rakj hozzá két gerezd zúzott fokhagymát, majd dörzsöld be a húst a fűszeres keverékkel. Fóliázd le, és tedd a hűtőbe legalább hat órára, de még jobb, ha egy egész éjszakán át pácolod.
Pihentetést követően a bárányt sózd és borsozd be, majd rakd olívaolajjal kikent tepsibe, tégy rá rozmaringot. A zöldségeket pucold meg, mosd meg, és vágd fel tetszés szerint. Arra figyelj, hogy nagyjából azonos méretűek legyenek. Önts a hús és a zöldségek alá másfél-két deci vizet, és fedd le alufóliával. Tedd 180 fokos sütőbe, és süsd másfél-két órán át. Közben többször locsold meg a tepsiben összegyűlt szafttal. A sütési idő változhat a bárány korától, a hús minőségétől függően. Amikor már puha, könnyen beleszalad egy hegyes, éles kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd még körülbelül 30 percig. Szeletelés előtt pihentesd a húst legalább 20 percig.


Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept