Omlós, szaftos bárány fantasztikus fűszerezéssel: fenséges ünnepi fogás pofonegyszerűen
Tálalás előtti napon fogj hozzá a sült bárány elkészítéséhez, hisz jót tesz neki, ha legalább egy éjszakán át áll a pácban.

Omlós, szaftos bárány fantasztikus fűszerezéssel: fenséges ünnepi fogás pofonegyszerűen
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

40 évesen leöregezték, 60 felett újra a márka arca lett a gyönyörű színésznő »

Színvédő termékek festett hajra: így késleltesd a kifakulást »

Ez a legjobb alakformáló szoknyafazon: fiús és nőies csípőn is jól mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bárány rozmaringgal, citrommal, fokhagymával ízesítve, hosszú ideig pácolva, hagyományos húsvéti étel. Tudd le a hússütéssel együtt a köretkészítést is, szórj a tepsibe zöldségeket. A szaftot se öntsd ki, dobj össze belőle ízletes mártást. A hús kiadós, így akkor is jól jön ez a recept, ha sok vendéget vársz.

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1.5 kg báránycomb
  • 1 kg krumpli
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 1 db citrom
  • 1 fej fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A bárányt hideg vízben alaposan mosd meg, és csepegtesd le. A páchoz a citrom frissen facsart levét keverd össze az olívaolajjal, rakj hozzá két gerezd zúzott fokhagymát, majd dörzsöld be a húst a fűszeres keverékkel. Fóliázd le, és tedd a hűtőbe legalább hat órára, de még jobb, ha egy egész éjszakán át pácolod.
 

Pihentetést követően a bárányt sózd és borsozd be, majd rakd olívaolajjal kikent tepsibe, tégy rá rozmaringot. A zöldségeket pucold meg, mosd meg, és vágd fel tetszés szerint. Arra figyelj, hogy nagyjából azonos méretűek legyenek. Önts a hús és a zöldségek alá másfél-két deci vizet, és fedd le alufóliával. Tedd 180 fokos sütőbe, és süsd másfél-két órán át. Közben többször locsold meg a tepsiben összegyűlt szafttal. A sütési idő változhat a bárány korától, a hús minőségétől függően. Amikor már puha, könnyen beleszalad egy hegyes, éles kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd még körülbelül 30 percig. Szeletelés előtt pihentesd a húst legalább 20 percig.
 

Blog.hu ajánló