Vajpuha Stroganoff-csirkemáj sok tejföllel és gombával: ezt kedvedre tunkolhatod
A krémes, gombás Stroganoff-mártás csirkemájjal tálalva is fejedelmi fogás.

- Ilyen bitang nőies tud lenni a rövid frizura: előtte-utána fotók mutatnak rá, milyen sokat jelent az előnyös, divatos fazon »
- Megemeli a hajtöveket és szuper dús tartást ad: ezért a hajformázó eszközért rajonganak most a szépségbloggerek »
- A nappali és az esti arcápolási rutin nagyon más: nem mindegy, hogy mikor mit kensz az arcodra »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
Az orosz eredetű Stroganoff-mártás lelkét a gomba és a mustár adja. Csiperkéből is készítheted, de ha igazán ínycsiklandó ebédre vágysz, inkább menj ki a piacra, és vásárolj be az illatos erdei gombákból. A csirkemáj készítésekor mindig tartsd észben, hogy nyersen tilos megsózni, mert akkor nem puhul meg.
Stroganoff-csirkemáj receptje
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemáj
- 15 dkg gomba
- 1 db vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 0.5 teáskanál magos mustár
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
- vaj és olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemájat kockázd fel, és szórd meg egy kevés borssal. Egy serpenyőben hevíts olajat, dobd rá a májat, fedő alatt párold puhára, majd szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre. Ugyanabban a serpenyőben olvassz egy kevés vajat és szükség szerint egy kis olajat. A vöröshagymát kockázd fel, és párold üvegesre. Közben aprítsd fel a gombát, add a már puha hagymához, és kis lángon kevergesd addig, amíg megpuhul, és levet ereszt. Közben egy kisebb tálban kézi habverővel keverd össze a tejszínt, a tejfölt és a mustárt. Add a gombához, majd keverd hozzá a sült májat is, és öt perc alatt forrald össze az egészet. A végén aprított petrezselyemmel szórhatod meg a tetejét.
Ha valami hasonló, de igazán elegáns ételt szeretnél készíteni, a Stroganoff-bélszín a megfelelő választás.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept