Vajpuha Stroganoff-csirkemáj sok tejföllel és gombával: ezt kedvedre tunkolhatod

A krémes, gombás Stroganoff-mártás csirkemájjal tálalva is fejedelmi fogás.

stroganoff csirkemaj
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az orosz eredetű Stroganoff-mártás lelkét a gomba és a mustár adja. Csiperkéből is készítheted, de ha igazán ínycsiklandó ebédre vágysz, inkább menj ki a piacra, és vásárolj be az illatos erdei gombákból. A csirkemáj készítésekor mindig tartsd észben, hogy nyersen tilos megsózni, mert akkor nem puhul meg.

Stroganoff-csirkemáj receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemáj
  • 15 dkg gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 0.5 teáskanál magos mustár
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • vaj és olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemájat kockázd fel, és szórd meg egy kevés borssal. Egy serpenyőben hevíts olajat, dobd rá a májat, fedő alatt párold puhára, majd szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre. Ugyanabban a serpenyőben olvassz egy kevés vajat és szükség szerint egy kis olajat. A vöröshagymát kockázd fel, és párold üvegesre. Közben aprítsd fel a gombát, add a már puha hagymához, és kis lángon kevergesd addig, amíg megpuhul, és levet ereszt. Közben egy kisebb tálban kézi habverővel keverd össze a tejszínt, a tejfölt és a mustárt. Add a gombához, majd keverd hozzá a sült májat is, és öt perc alatt forrald össze az egészet. A végén aprított petrezselyemmel szórhatod meg a tetejét.

Ha valami hasonló, de igazán elegáns ételt szeretnél készíteni, a Stroganoff-bélszín a megfelelő választás.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük