Gyors vacsora 500 kalória alatt
Spenótos frittata
A frittata tulajdonképpen az olaszok rántottája, gyors, finom és egészséges, tehát tökéletes vacsora, de akár reggelire is elkészítheted.

Ez is érdekelhet

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Brasch Bence félmeztelenül csábít a mozivásznon (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

beauty and style

Porcelánarcot photoshopoltak Claudia Schiffernek: 20 évet leretusáltak róla »

Az ősz legdivatosabb kiegészítője: így viseld tízféleképpen az óriási sálat »

Ennyire a testvérek sem hasonlítanak: Denise Richards hasonmása egy szupermodell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagyjából ugyanaz, mint az omlett, de lényeges különbség, hogy lassabb tűzön kell készíteni, és nem egyben, hanem szeletelve tálaljuk.

Gyakorlatilag bármilyen zöldségből elkészítheted, a variációk száma végtelen, kísérletezz vele bátran!

Spenótos frittata

Hozzávalók:

  • 1 nagy csokor spenót
  • 8 nagy tojás
  • 2 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 levél bazsalikom
  • 3 evőkanál reszelt parmezán
  • tej
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

Végy egy nagyobb tálat, üsd bele a tojásokat, és keverd el őket minimális tejjel, a bazsalikommal és némi sóval és borssal. Tégy fel egy serpenyőben olívaolajat melegedni, amikor már elég forró, dobd bele a fokhagymát felszeletelve, és nagy lángon, hirtelen süsd nagyjából egy percig.

Add hozzá a spenótleveleket, valamint felkockázva a paradicsomot, süsd együtt öt percig, majd öntsd az egészhez a tojásos masszát, és főzd együtt addig, amíg középen el nem kezd bugyogni. Ezt követően add hozzá a parmezánt, és tedd a sütőbe serpenyőstül, amíg aranybarnára nem sül. Ha ezzel kész vagy, vágd fel háromszög alakú szeletekre, és kenyérrel vagy némi salátával tálald.

Még több olaszos recept!

Ha szereted az olasz konyha remekeit, nézz be képgalériánkba néhány ötletért.

Ezt is szeretjük