Gyors vacsora 500 kalória alatt
Spenótos frittata
A frittata tulajdonképpen az olaszok rántottája, gyors, finom és egészséges, tehát tökéletes vacsora, de akár reggelire is elkészítheted.

Nyereményjáték

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Sok nő itt hibázik: így kell kezelni a bakteriális fertőzést - Nincs olyan, hogy valami mindenre jó (x)

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

20 nőies öltözék, ami a kiegészítőktől olyan szemrevaló »

Mit viselj, ha nincs mit felvenned? 5 szett fantáziátlan napokra »

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagyjából ugyanaz, mint az omlett, de lényeges különbség, hogy lassabb tűzön kell készíteni, és nem egyben, hanem szeletelve tálaljuk.

Gyakorlatilag bármilyen zöldségből elkészítheted, a variációk száma végtelen, kísérletezz vele bátran!

Spenótos frittata

Hozzávalók:

  • 1 nagy csokor spenót
  • 8 nagy tojás
  • 2 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 levél bazsalikom
  • 3 evőkanál reszelt parmezán
  • tej
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

Végy egy nagyobb tálat, üsd bele a tojásokat, és keverd el őket minimális tejjel, a bazsalikommal és némi sóval és borssal. Tégy fel egy serpenyőben olívaolajat melegedni, amikor már elég forró, dobd bele a fokhagymát felszeletelve, és nagy lángon, hirtelen süsd nagyjából egy percig.

Add hozzá a spenótleveleket, valamint felkockázva a paradicsomot, süsd együtt öt percig, majd öntsd az egészhez a tojásos masszát, és főzd együtt addig, amíg középen el nem kezd bugyogni. Ezt követően add hozzá a parmezánt, és tedd a sütőbe serpenyőstül, amíg aranybarnára nem sül. Ha ezzel kész vagy, vágd fel háromszög alakú szeletekre, és kenyérrel vagy némi salátával tálald.

Még több olaszos recept!

Ha szereted az olasz konyha remekeit, nézz be képgalériánkba néhány ötletért.

Blog.hu ajánló