300 kalóriás tejszínes-spenótos csirkemell: laktató és nagyon egészséges
A tejszínes-spenótos csirkemell úgy telít el, hogy kalóriát közben alig tartalmaz.


- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Lilu és Ördög Nóra közös műsorvezetése nem működött: a szőke tévés kitálalt, miért
Ha odafigyelsz az alakodra, a tejszínes-spenótos csirkemell tökéletes választás lehet ebédre vagy vacsorára. A csirke változatosan elkészíthető húsféle, amelynek minden részéből más-más finomságot készíthetsz. Olvasd el azt is, hogyan készítheted el mellé a tökéletes párolt rizst!
Tejszínes-spenótos csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkemellfilé
- 30 dkg spenót
- 4 szem aszalt paradicsom
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 dl zsírszegény főzőtejszín
- 3 dl alaplé
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 kávéskanál szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd tenyérnyi szeletekre, és szórd meg sóval. Az olívaolajat egy tálban keverd el a pirospaprikával, a fokhagymaporral és a borssal. Fektesd a csirkeszeleteket ebbe a pácba, és pihentesd a hűtőben egy órát. Közben a spenótot tisztítsd meg, a vastag szárát távolítsd el, a leveleit pedig vágd csíkokra. Az aszalt paradicsomot kockázd fel.
A bepácolt húst tedd egy tapadásmentes serpenyőbe, és nagy lángon, oldalanként egy-két perc alatt pirítsd fehéredésig. Amikor a külseje már nem rózsaszín, vedd a lángot kicsire, öntsd fel egy kevés alaplével, fedd le, és párold így, amíg az összes leve el nem fő. Ekkor öntsd fel újabb adag folyadékkal. Így folytasd a párolást, amíg a hús meg nem puhul.
A puha húshoz add hozzá a spenótot, a paradicsomot, és szórd meg kevés szerecsendióval. Öntsd rá a maradék alaplevet, és párold az egészet addig, amíg a spenót összeesik, és a folyadék elfő róla. Ekkor szórd meg rizsliszttel, és öntsd fel tejszínnel. Kevergesd néhány percig, amíg besűrűsödik.
A méregzöld spenót akár sós ropogtatnivaló tölteléke is lehet.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept