Roppanós, spenótos-sajtos tésztabatyu: ínyenc falatok pofonegyszerűen
A túrós táska mellett érdemes kipróbálni a spenótos-sajtos batyut. Leveles tésztából villámgyorsan elkészül.

spenotos-batyu
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A spenót és a sajt ebben a sós sütiben kitűnő együtt, dióval felturbózva pedig még nagyobb élvezetet nyújt. A parmezántól vagy a gorgonzolától karakteresebb lesz, de trappistát is használhatsz. A bolti leveles tésztát ezúttal is segítségül hívhatod, hisz jóval lecsökkenti a munkaidőt. Ez az isteni sós süti remek vendégváró is lehet, friss és mirelitspenótból egyaránt elkészítheted.

Spenótos-sajtos tésztabatyu

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 50 dkg spenót
  • 15 dkg sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 marék dió
  • 1 evőkanál szezámmag
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított vagy felengedett spenótot kevés olajon párold meg, közben ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, pépesített fokhagymával. Keverd hozzá a kis darabokra vágott vagy reszelt sajtot, és húzd le a tűzről. Amennyiben szükséges, a tésztát engedd fel szobahőmérsékleten. Nyújtsd ki lisztezett felületen hárommilliméteresre, majd vágd egyforma, 12x12 centis négyzetekre.

Minden tészta közepére kanalazz a spenótos masszából, és formázz batyukat, azaz hajtsd középre a csücsköket úgy, hogy a töltelék kicsit kilátszódjon. Középen alaposan csippentsd össze a tésztát. Kend meg tojással, szórd meg szezámmaggal, és mindegyikre rakj diót. Rendezd a batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25 perc alatt.
Ha szereted a spenótot, a galuskába is keverhetsz. Sajttal izgalmas, önálló fogás lehet.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük