Roppanós, spenótos-sajtos tésztabatyu: ínyenc falatok pofonegyszerűen
A túrós táska mellett érdemes kipróbálni a spenótos-sajtos batyut. Leveles tésztából villámgyorsan elkészül.

spenotos-batyu
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

3 villámgyors frizura, ami eltünteti a lenőtt hajtöveket két festés között »

Ráncos a bőre, de ő az öregség ellentéte: a 71 éves Colleen Heidemann minden ízében nő »

Lágy, krémes arctisztítók, melyek nem szárítják az érzékeny bőrt: hidratáló összetevőkkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A spenót és a sajt ebben a sós sütiben kitűnő együtt, dióval felturbózva pedig még nagyobb élvezetet nyújt. A parmezántól vagy a gorgonzolától karakteresebb lesz, de trappistát is használhatsz. A bolti leveles tésztát ezúttal is segítségül hívhatod, hisz jóval lecsökkenti a munkaidőt. Ez az isteni sós süti remek vendégváró is lehet, friss és mirelitspenótból egyaránt elkészítheted.

Spenótos-sajtos tésztabatyu

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 50 dkg spenót
  • 15 dkg sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 marék dió
  • 1 evőkanál szezámmag
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított vagy felengedett spenótot kevés olajon párold meg, közben ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, pépesített fokhagymával. Keverd hozzá a kis darabokra vágott vagy reszelt sajtot, és húzd le a tűzről. Amennyiben szükséges, a tésztát engedd fel szobahőmérsékleten. Nyújtsd ki lisztezett felületen hárommilliméteresre, majd vágd egyforma, 12x12 centis négyzetekre.

Minden tészta közepére kanalazz a spenótos masszából, és formázz batyukat, azaz hajtsd középre a csücsköket úgy, hogy a töltelék kicsit kilátszódjon. Középen alaposan csippentsd össze a tésztát. Kend meg tojással, szórd meg szezámmaggal, és mindegyikre rakj diót. Rendezd a batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25 perc alatt.
Ha szereted a spenótot, a galuskába is keverhetsz. Sajttal izgalmas, önálló fogás lehet.

Ezt is szeretjük