Krémes spenótos, sajtos tészta: 20 perc alatt elkészül
Nagyböjt első napján a spenótos, parmezános tészta tökéletes húsmentes ebéd lehet.
A farsanggal együtt vége a nagy dőzsöléseknek, a nagyböjt a visszafogottabb étkezésről szól. Ilyenkor előtérbe kerülnek a különféle zöldséges fogások. A spenót kiváló alapanyag, amiből változatos finomságokat készíthetsz. A bébispenótot most is könnyen beszerezheted. A tejszínes, parmezános változat igazán gyors és ínyenc ebéd lehet. Még krémesebb lesz a szósz, ha a tészta főzővízéből is adsz hozzá egy keveset.
Spenótos, sajtos tészta receptje
Hozzávalók
- 30 dkg tészta
- 20 dkg bébi spenót
- 5 dkg parmezán
- 2 teáskanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 1 késhegynyi szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés:
Egy nagy lábosban forralj vizet, majd amikor lobog, dobd bele a tésztát. Főzd al dente állagúra, azaz akkor az igazi, ha fogkemény, tehát nem is kemény, és nem is puha. A tésztát szűrd le, és csepegtesd le.
A szószhoz a vajat olvaszd fel, rakd rá a zúzott fokhagymát, majd közepes lángon süsd egy-két percig. Arra ügyelj, hogy ne barnuljon meg, mert akkor keserű lesz. Add hozzá a megmosott spenótot, fonnyaszd meg, majd öntsd hozzá a tejszínt. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és forrald össze. Forgasd hozzá a tésztát. Melegen tálald, és szórd meg reszelt parmezánnal.
A spenót krumplival is tökéletes, tejszínes szószban sütve isteni egytálétel.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept