Krémes spenótos, sajtos tészta: 20 perc alatt elkészül
Nagyböjt első napján a spenótos, parmezános tészta tökéletes húsmentes ebéd lehet.

spenotos-parmezanos-teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A farsanggal együtt vége a nagy dőzsöléseknek, a nagyböjt a visszafogottabb étkezésről szól. Ilyenkor előtérbe kerülnek a különféle zöldséges fogások. A spenót kiváló alapanyag, amiből változatos finomságokat készíthetsz. A bébispenótot most is könnyen beszerezheted. A tejszínes, parmezános változat igazán gyors és ínyenc ebéd lehet. Még krémesebb lesz a szósz, ha a tészta főzővízéből is adsz hozzá egy keveset. 

Spenótos, sajtos tészta receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg tészta
  • 20 dkg bébi spenót
  • 5 dkg parmezán
  • 2 teáskanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy lábosban forralj vizet, majd amikor lobog, dobd bele a tésztát. Főzd al dente állagúra, azaz akkor az igazi, ha fogkemény, tehát nem is kemény, és nem is puha. A tésztát szűrd le, és csepegtesd le.
A szószhoz a vajat olvaszd fel, rakd rá a zúzott fokhagymát, majd közepes lángon süsd egy-két percig. Arra ügyelj, hogy ne barnuljon meg, mert akkor keserű lesz. Add hozzá a megmosott spenótot, fonnyaszd meg, majd öntsd hozzá a tejszínt. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és forrald össze. Forgasd hozzá a tésztát. Melegen tálald, és szórd meg reszelt parmezánnal. 
A spenót krumplival is tökéletes, tejszínes szószban sütve isteni egytálétel.

Ezt is szeretjük