Spenótos, dupla sajtos csiga: leveles tésztából villámgyorsan elkészül
A gyerekeknek is ízleni fog a spenót, ha finom, sok sajttal készült péksüteményt töltesz meg vele.

sajtos spenotos csiga
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A spenótos tekercsek akár ünnepi falatként, akár otthon gyors uzsonna gyanánt biztos sikert aratnak. Leveles tésztából villámgyorsan elkészíthető ez a krémes finomság, amelynek az aljára és a tetejére is bőven jut a sajtból. Úgy a legjobb, ha a tetejét gazdagon megszórod szezámmaggal. Ha mirelit leveles tésztát vásárolsz, felhasználás előtt egy nappal vedd ki a hűtőből, elkészítéskor pedig nyújtsd ki.

Spenótos, dupla sajtos csiga

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 30 dkg friss spenót
  • 12 dkg tejszínes krémsajt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál vaj
  • 1.5 dl tejföl
  • 0.5 szál póréhagyma
  • szezámmag a tetejére
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd meg egy fazékban, add hozzá a felkarikázott póréhagymát, a fokhagymagerezdeket, és párold puhára. Ezután dobd rájuk az alaposan megmosott spenótleveleket, sózd, borsozd, és kevés víz hozzáadásával fedő alatt párold addig, amíg összeesnek. A tojásokat egy tálban keverd össze a tejföllel, és kanalazd hozzá a megpárolt spenótot.

A leveles tésztát, ha szükséges, nyújtsd ki. Kend meg az alját tejszínes krémsajttal, majd oszd el rajta a tejfölös, spenótos keveréket. Tekerd fel a tésztát, és szeleteld fel. Az így kapott csigákat rakosgasd tepsibe, szórd meg a tetejüket reszelt sajttal és szezámmaggal, majd 190 fokon süsd 15-20 percig, amíg aranybarna színt kapnak.
A leveles tészta rendkívül sokoldalúan felhasználható, akár marharagut is süthetsz benne.

Ezt is szeretjük