Spenótos, dupla sajtos csiga: leveles tésztából villámgyorsan elkészül
A gyerekeknek is ízleni fog a spenót, ha finom, sok sajttal készült péksüteményt töltesz meg vele.

- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Kipróbáltuk a legegyszerűbb bőrszépítő kombót: így a leghatásosabb a hialuronsavas hidratálás »
- Sosem mondanád meg, miből készültek ezek a menő táskák: Karl Lagerfeld kedvenc darabját gondolta újra a csodaszép modell »
- Szuperfinom reggeli, amitől leapad a kiálló has: elhajtja a vizet, és gyorsítja az emésztést a zöld teás zabkása »
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Emilio felesége bombázó modellé fogyott: Tináról dögös fotók készültek
A spenótos tekercsek akár ünnepi falatként, akár otthon gyors uzsonna gyanánt biztos sikert aratnak. Leveles tésztából villámgyorsan elkészíthető ez a krémes finomság, amelynek az aljára és a tetejére is bőven jut a sajtból. Úgy a legjobb, ha a tetejét gazdagon megszórod szezámmaggal. Ha mirelit leveles tésztát vásárolsz, felhasználás előtt egy nappal vedd ki a hűtőből, elkészítéskor pedig nyújtsd ki.
Spenótos, dupla sajtos csiga
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 30 dkg friss spenót
- 12 dkg tejszínes krémsajt
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 2 evőkanál vaj
- 1.5 dl tejföl
- 0.5 szál póréhagyma
- szezámmag a tetejére
- só
- bors
Elkészítés:
A vajat olvaszd meg egy fazékban, add hozzá a felkarikázott póréhagymát, a fokhagymagerezdeket, és párold puhára. Ezután dobd rájuk az alaposan megmosott spenótleveleket, sózd, borsozd, és kevés víz hozzáadásával fedő alatt párold addig, amíg összeesnek. A tojásokat egy tálban keverd össze a tejföllel, és kanalazd hozzá a megpárolt spenótot.
A leveles tésztát, ha szükséges, nyújtsd ki. Kend meg az alját tejszínes krémsajttal, majd oszd el rajta a tejfölös, spenótos keveréket. Tekerd fel a tésztát, és szeleteld fel. Az így kapott csigákat rakosgasd tepsibe, szórd meg a tetejüket reszelt sajttal és szezámmaggal, majd 190 fokon süsd 15-20 percig, amíg aranybarna színt kapnak.
A leveles tészta rendkívül sokoldalúan felhasználható, akár marharagut is süthetsz benne.
Még több recept