Puha, spenóttal, ricottával töltött palacsinta: gluténmentesen is nagyon finom
A palacsinta nem csak édes töltelékkel csábító, spenóttal, ricottával is csodás. Ezt ráadásul gluténérzékenyek is megehetik.

spenotos-ricottaval-toltott-palacsinta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az olaszoknál legalább olyan kedvelt a spenótos, ricottás palacsinta, mint nálunk a túrós. Az ízes töltelék a mascarponétól finom lágy lesz. Ha kerülnéd a búzalisztet, akkor is tökéletes ez a verzió, hisz a tésztába rizs- vagy zabpehelylisztet is keverhetsz. Frissen a legfinomabb. Ha marad belőle, akkor fogyasztás előtt mindenképpen frissítsd fel a sütőben vagy a mikróban. 

Spenótos, ricottás palacsinta

Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához

  • 25 dkg rizsliszt
  • 5 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 db tojás
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál olaj

A töltelékhez

  • 30 dkg spenót
  • 15 dkg ricotta
  • 10 dkg mascarpone
  • 5 dkg parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág bazsalikom
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, keverd hozzá a lisztet, a sót, és keverd össze. Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a vizet, a végén pedig az olajat. Kézi mixerrel vagy robotgéppel dolgozd simára a masszát. Pihentesd 15 percig, majd egy serpenyőben hevíts kevés olajat. Süsd meg egymás után a palacsintákat. 
 

A töltelékhez a spenótot pucold meg. Kevés olajon pirítsd meg a zúzott fokhagymát, majd rakd hozzá a spenótot, és kevergetve fonnyaszd meg pár perc alatt. Húzd le a tűzről, szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, bazsalikommal, tedd hozzá a mascarponét, a ricottát, és szórd meg parmezánnal. Töltsd meg a palacsintákat a spenótos keverékkel, majd tekerd fel.  
A görögök a rétestészta lapjai közé is tesznek spenótot. A finom spanakopitába még feta sajt is kerül. 

Ezt is szeretjük