Spenóttal töltött ravioli: a tésztát sem nehéz elkészíteni
A házi ravioli csak elsőre tűnik bonyolultnak. A tészta pofonegyszerű, és a formázásra is hamar rááll a kezed. Spenóttal, parmezánnal isteni.

spenotos-ravioli
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Kleopátra is ezt használta a fürdőszobában: a fekete köménymag olaj kívül-belül szépít »

Ezt idd reggelire, ha laposabb hasat szeretnél: vízhajtó smoothie céklával »

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A ravioli az olaszok kedvenc töltött tésztája, számos formában elkészítheted. Lehet háromszög vagy négyszög alakú, és változatosan töltheted is. Az eredeti változat szerint spenótot rejt a belseje. A 00-ás liszt a legjobb hozzá, mert azzal lesz igazán rugalmas, könnyen gyúrható és nyújtható a tészta.

Spenótos ravioli

Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 3 db tojás

A töltelékhez

  • 30 dkg spenót
  • 25 dkg túró
  • 5 dkg parmezán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szórd egy tálba, add hozzá a sót, és készíts a közepébe egy mélyedést. Üsd bele a tojásokat, és dolgozd össze. Rugalmas masszát kell kapnod. Ha szükséges, kevés vizet rakhatsz hozzá. Formázz belőle gombócot, és becsomagolva tedd a hűtőbe egy órára. 
 

Közben a töltelékhez a spenótot tisztítsd meg, alaposan mosd meg, majd lobogó vízben főzd három-négy percig. Szűrd le, csepegtesd le, és aprítsd fel, ha mirelit spenótot használsz, olvaszd fel. Kevés olajon dinszteld meg. Keverd hozzá a villával megnyomkodott túrót, majd ízesítsd sóval, borssal és préselt fokhagymával.


Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki jó vékonyra. Vágd két egyforma részre, és az egyikre halmozz tölteléket egymástól pár centire. Borítsd le a másik lappal, és éles késsel, derelyevágóval vágd fel, esetleg raviolikészítővel szúrd ki. A széleket jól nyomkodd össze, nehogy kifolyjon a töltelék. Egy nagy fazékban forralj vizet, és rakd bele a raviolikat. Csak annyit, amennyi kényelmesen elfér benne. Főzd négy-hat percig, majd szűrd le, és sajttal megszórva kínáld.  

A töltött tésztabatyu paradicsomos szósszal is isteni. 

Ezt is szeretjük