Spenótos-krumplis gratin fokhagymás, tejszínes szósszal és sok sajttal
A spenótos-fokhagymás gratin kitűnő előétel vagy izgalmas köret, amit élvezettel fogyaszt majd el az egész család.

- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Gyógynövény a konyhából, amely megküzd a pattanásokkal és az öregedés jeleivel: a bazsalikom felpezsdíti a fáradt arcbőrt »
- Diana hercegné imádta ezt a vagány dzsekit, most újra divatos: emlékszel még a baseball- és bomberfazonra? »
- Nőiesen telt, párnás a hasa, és a Victoria’s Secret modellje: már nem csak sovány nőkkel reklámozza fehérneműit a márka »
- Emilio felesége bombázó modellé fogyott: Tináról dögös fotók készültek
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Valódi női testek este, vetkőzés után
- Heti horoszkóp április 19-től 25-ig: a Halak örömhírt, a Kos ezernyi bókot kap
A tepsis krumplit a legkülönbözőbb változatokban elkészíthetjük, és egytől egyig nagyon finomak. Főleg a franciák gratinja. Spenóttal dúsítva, tejszínesen, sajtosan minden évszakban nyerő lehet. A krumpli szeleteléséhez érdemes bevetni a reszelőt. Így sokkal gyorsabban végzel, és biztosan egyforma vastag szeleteket kapsz.
Spenótos-krumplis gratin
Hozzávalók 4 személyre:
- 70 dkg krumpli
- 15 dkg sajt
- 1 bögre spenót
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsedió
- olaj
A spenótot tisztítsd meg, és kevés olajon fonnyaszd meg. A krumplit pucold meg, és vágd egyforma vastagságú karikákra. Rétegezd vajjal kikent tűzálló tálba. A tejszínt jól keverd össze a sóval, a borssal, a fokhagymával, a szerecsendióval, a reszelt sajttal és a spenóttal.
Öntsd egyenletesen a krumplira. Fedd le alufóliával, és rakd forró sütőbe. Süsd 170 fokon 40-45 percig. Amikor a krumpli puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.
Tepsiben süthetsz másféle zöldségeket is, a tök kiválóan alkalmas köretnek is.
Még több recept