Spenótos-fetás leveles süti: belül krémes, kívül ropogós
A készen vásárolt leveles tészta spenótos-fetás töltelékkel egyszerűen megunhatatlan.

leveles spenotos fetas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem kell mindig a pékségbe szaladnod, ha finom, ropogós aprósüteményre vágysz: készen kapható leveles tésztából pillanatok alatt az asztalodra varázsolhatod a reggelire vagy uzsonnára valót. A friss spenót és a feta sajt íze ebben a sós sütiben is remekül harmonizál.

Spenótos-fetás leveles süti receptje

Hozzávalók:

  • 40 dkg friss spenót
  • 15 dkg feta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 csomag leveles tészta
  • bors
  • szerecsendió
  • olívaolaj
  • 1 db tojás sárgája a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 190 fokra. Az apróra vágott fokhagymát futtasd meg az olívaolajon, dobd hozzá a spenótot, és párold addig, amíg összeesik. Ekkor várj egy kicsit, amíg kihűl, majd tedd turmixgépbe. Add hozzá a fetát, a tejfölt és a fűszereket, és turmixold össze az egészet.

A leveles tésztát nyújtsd téglalap alakúra, és vágj belőle egyforma kockákat. Mindegyik kockát felezd el képzeletben, az egyik oldalukra halmozz egy kevés tölteléket, a másik oldalukat pedig késsel vágd be három helyen. Hajtsd félbe a kockákat, így csinos, rácsos batyukat kapsz. Helyezd őket sütőpapírral kibélelt tepsibe, kend meg a tetejüket felvert tojássárgával, és nagyjából húsz perc alatt süsd aranybarnára.
A spenót és a feta számtalan módon variálható, akár izraeli lecsót is készíthetsz belőlük.
 

Ezt is szeretjük