Ropogós spenótos-fetás falatok leveles tésztából - Egyszerűen valami finomat
Mindegy, hogy a családi étkezés felvezetőjeként kínálod, vagy akár a locsolókat várod vele, a spenótos-fetás falatokból egy adag kevés lesz.

Ropogós spenótos-fetás falatok leveles tésztából - Egyszerűen valami finomat
Ez is érdekelhet

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

beauty and style

Így még nem gondoltál a zoknira: stílusos kiegészítő lehet, ha nem rejtegeted »

Megváltozik a bőröd, ha ezt eszed: a tökmag olcsó, és tele van antioxidánsokkal »

Meghalt Karl Lagerfeld: a divat kevesebb lesz nélküle »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A spenót feta sajttal egyszerűen fantasztikus! Leveles tésztába töltve is imádni fogod. A ropogós, krémes finomságot készítsd Ayesha Curry színésznő receptje szerint. Egyszerű, praktikus, hidegen-melegen is kitűnő.

Spenótos-fetás falatok

Ayesha Curry színésznő és modell, a híres NBA kosárlabdázó, Stephen Curry felesége, két kislány édesanya. Mint a legtöbbeknek, neki sem egyszerű a háztartási teendőket és a karriert összeegyeztetni. A Food Network tévécsatorna most induló műsorában megosztja azon receptjeit, amelyek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők. A sorozatot beharangozó sajtóesemény házigazdája a Capriccio Lakásétteremben Trokán Anna színésznő volt, akinek élete számos téren mutat hasonlóságot Ayeshaéval.

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 45 dkg leveles tészta
  • 28 dkg felvagdosott spenót
  • 9 dkg krémsajt
  • 9 dkg fokhagymás-fűszeres feta sajt
  • 3 szál újhagyma
  • 2 evőkanál kapor
  • 2 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1 db nagy tojás
  • 1 teáskanál citromhéj
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 205 fokra. Egy sütőlapot vagy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Az aprított spenótot tedd egy nagy tálba, és kézzel morzsold szét. Add hozzá a krémsajtot, a fetát, az újhagymát, a kaprot, a parmezán sajtot, a citromhéjat, fél teáskanál sót és kevés feketeborsot. Jól keverd el.
 

A munkafelületet és a kezedet enyhén lisztezd be. Nyújtsd ki a leveles tésztát, és vágd háromszögekre. A rövidebb végekre helyezz körülbelül egy kanálnyi tölteléket, és hajtsd be a tésztát. A tekercset a háromszög csúcsával lefelé rakd a sütőlapra, és két végét behajtva formáld félhold alakú kiflikké. Mindezt ismételd meg a maradék háromszögekkel és töltelékkel. A kifliket helyezd egymástól legalább két és fél centi távolságra a sütőlapon.
 

A tésztákat kend meg a felvert tojással, és süsd körülbelül 12 percig, míg felpuffadnak, és aranybarnák lesznek. A kifliket néhány percig a tepsiben hagyd hűlni, utána rakd át rácsra.

Ezt is szeretjük