Ropogós, spenótos-fetás falatok: fantasztikus, sós harapnivaló
Mi mindenre nem jó a muffinforma? A spenótos-fetás falatkákat is elkészítheted benne, nagyon étvágygerjesztőek lesznek.

spenotos-fetas-falatok-recept
Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

A nyár kedvenc fazonjai voltak, de ősszel még divatosabbak lesznek: hosszú szoknyák árakkal »

Ezek Jennifer Aniston legszebb vörös szőnyeges szettjei: 30 éve ugyanaz a stílusa »

Az egészséges bőr kulcsa a pH-ban van: erre figyelj, hogy mindig egyensúlyban legyen! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A leveles tésztát annyiféleképpen el tudod készíteni, könnyen formázhatsz belőle mutatós kosárkákat. Spenótos-fetás töltelékkel pedig különösen finom. Figyelj, mert a tészta hamar átsül. Remek kiegészítője lehet tartalmasabb leveseknek, főzelékeknek, de vendégváróként is bátran az asztalra teheted. Melegen, hidegen is kitűnő.

Spenótos-fetás falatok

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 30 dkg spenót
  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg feta sajt
  • 3 szál újhagyma
  • 2 evőkanál görög joghurt
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a leveles tésztát engedd fel szobahőmérsekleten, nyújtsd ki lisztezett felületen két-három milliméter vastagságúra. Vágj belőle 12 akkora négyzetet, hogy ki tudd bélelni a tésztával a muffinsütőt. A formát kend ki vajjal, szórd meg liszttel, és helyezd a mélyedésekbe a lapokat úgy, hogy a szélei egy kicsit kilógjanak. Így kapsz majd szép kosárkákat. 

A töltelékhez az olajon dinszteld meg az újhagymát és a fokhagymát. Rakd hozzá a kinyomkodott vagy felaprított, friss spenótot. Mehet hozzá a krémsajt, a joghurt, és fűszerezd sóval, borssal. Keverhetsz még hozzá borsót vagy akár olívabogyót. Kanalazd a masszát a kosárkákba, és morzsolj mindegyikre feta sajtot. Tedd előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd meg körülbelül 15-20 perc alatt. Akkor jó, ha barnulni kezd a széle. 

A spenótból rengeteg finom fogást készíthetsz, akár galuskákat is, sok sajttal. 

Ezt is szeretjük