Friss spenótos-cukkinis tészta parmezánnal: tepsiben összesütve még jobb
A spenótos-cukkinis tészta tele van friss ízekkel. Remek választás, ha nem akarsz sokáig a konyhában tüsténkedni.

Friss spenótos-cukkinis tészta parmezánnal: tepsiben összesütve még jobb
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Mutatjuk, hogyan tisztítsd ki a műszempillát, hogy még sokszor viselhesd »

Rosszul borotválod a lábadat? 3 veszélyes hiba, amit a legtöbb nő elkövet »

A 22 éves modell igazi retró szépség az új fotókon: 50 éve is imádták volna »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A húsos változatok helyett a nagy hőségben a spenótos-cukkinis tészta jobban esik. Ráadásul villámgyorsan letudhatod az ételkészítést, hisz, amíg a fusili megfő, a zöldségeket is összedobhatod. Ha szénhidrátcsökkentett tésztát választasz hozzá, a diétádba is bátran beillesztheted. Érdemes pár percre sütőbe tenni, úgy még jobban kijönnek a kitűnő ízek. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg fusili
  • 10 dkg parmezán
  • 10 dkg olivabogyó
  • 1 bögre friss spenót
  • 1 db cukkini
  • 1 dl tejszín
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 szál bazsalikom
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb fazékban kezdj vizet forralni. Amikor lobog, dobd bele a tésztát, és adj hozzá egy teáskanál sót. Főzd a csomagoláson szereplő ideig, körülbelül nyolc-tíz percig. Akkor jó, ha fogkemény. Szűrd le, majd csepegtesd le.
 

A cukkinit mosd meg, ha szeretnéd, pucold meg és karikázd fel. Egy lábosban hevíts kevés olívaolajat, majd dobd rá az aprított vöröshagymát, és pirítsd meg. Mehet hozzá a zúzott fokhagyma, majd a cukkini. Kevergetve süsd egy percig, és rakd hozzá a spenótot. Ha kezd fonnyadni, húzd le a tűzről. Tedd a tésztát és a zöldségeket egy tűzálló tálba, öntsd le a sóval, a szerecsendióval és a borssal összekevert tejszínnel, szórd hozzá az olívabogyót, majd szórd meg parmezánnal. Told 180 fokos sütőbe 10 percre. Tálaláskor díszítsd a tésztát bazsalikomlevelekkel.

Ezt is szeretjük