Krémes, fűszeres, spárgás pite dupla adag sajttal - A recept, amit ki kell próbálnod
A sós pite is isteni, főleg fűszeres szósszal leöntve, sajttal megszórva és roppanós spárgával megpakolva.

Krémes, fűszeres, spárgás pite dupla adag sajttal - A recept, amit ki kell próbálnod
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Így szedd ki az alapozót az ecsetből: illatos és makulátlan lesz »

Palvin Barbara elkenődött rúzzsal is dögös – Így még nem láthattuk »

3 kényes kérdés, ami felmerül, ha nem először házasodsz – És a válaszok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sós piték legalább olyan finomak, mint az édes változatok. A töltelék krémesen lágy, a tészta omlós. Ráadásul bármikor bevethető, vacsorára ugyanolyan ideális, mint vendégváró fogásnak. Langyosan és hidegen is nagyon finom. Ha szeretnéd, több kisebb formában is megsütheted.

Spárgás pite recept

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál hideg víz
  • 1 mokkáskanál só

Töltelékhez

  • 1 csomag spárga
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg bacon
  • 2 dl tejföl
  • 4 db tojás
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Tedd egy tálba a lisztet és a sót, majd keverd össze. Add hozzá a kockára vágott, hideg vajat. Ujjbeggyel morzsold össze, majd a közepébe készíts mélyedést, és add hozzá a hideg vizet, illetve az egész tojást. Végül gyors mozdulatokkal gyúrj sima tésztát. Csomagold folpack fóliába, majd rakd 30 percre a hűtőbe.

Pihentetést követően nyújtsd a tésztát lisztezett felületen akkorára, mint a piteformád, és igazgasd bele. Figyelj, hogy az oldalára is kerüljön tészta. Az alját villával szurkáld meg. Rakj rá nehezéket, hogy ne púposodjon fel, és előmelegített sütőben, 200 fokon süsd 15 percig. Távolítsd el a sütőpapírt a nehezékkel együtt, és kicsit hagyd hűlni.

A spárga fás végét távolítsd el, majd dobd enyhén sós, forrásban lévő vízbe, és főzd négy-öt percig. Szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. Ezt követően a spárgákat tekerd be baconnel.
Rakd egy tálba a tejfölt, az egész tojásokat, és fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Jó alaposan keverd össze, és öntsd a masszát az elősütött tésztára. Szórd meg reszelt sajttal, rakd rá a spárgát és a felezett paradicsomokat is.
Tedd vissza a sütőbe, és 180 fokon süsd szép pirosra 25-30 perc alatt.

Ezt is szeretjük