Így készítsd el tökéletesre a zöld spárgát - Van néhány trükkje
A szuperegészséges spárgát változatosan felhasználhatod sütés, főzés során.

16870228 bee8efa734d6b841d76cf5f03d43ccdb wm
beauty and style
Top olvasott cikkek

A piacok és a boltok polcai tele vannak spárgával, szervezeted hálás lesz, ha minél többször készítesz belőle finom fogást a következő hetekben. A zöldség egyik nagy előnye, hogy nem hizlal, mégis tele van energiával.

A spárgából viszonylag gyorsan kreálhatsz levest, előételt, köretet és salátát is. A legfontosabb, hogy megfelelően pucold meg.

Spárga elkészítése

A zöld spárga karakteresebb ízű, tovább friss marad, mint a fehér vagy a lila.  A tökéletes ételhez az egyik legfontosabb lépés a zöldség kiválasztása. Csak és kizárólag fényes, zsenge, lédús spárgát vásárolj. Nem szükséges teljesen meghámozni. A fás szárvégeket viszont feltétlenül távolítsd el, különben keserű lesz az étel. Folyó víz alatt alaposan mosd meg, és csepegtesd le.

A legegyszerűbb, ha öt-tíz percre belerakod forrásban lévő vízbe, majd kevés vajon átsütöd. A vízbe tehetsz citromot és cukrot. Érdemes főzés során szorosan összekötni. Bármit is készítesz belőle, ne főzd túl sokáig, maximum 15 percig, különben szétesik. A zöldség akkor az igazi, ha még roppanós.

A főtt spárga önmagában is remek, de akár salátát is készíthetsz belőle. Párolhatod továbbá sütőben, olívaolajjal, fokhagymával, citromkarikákkal. Becsavarhatod baconbe, és hollandi mártással is fantasztikus. Kiváló reggeli, ha a rántottádat megbolondítod spárgával.

Ezt is szeretjük