Ellenállhatatlan sós karamelles csokitorta - Ezért a receptért sokan fognak könyörögni
A sós karamell a csokival igazán fantasztikus.

Ellenállhatatlan sós karamelles csokitorta - Ezért a receptért sokan fognak könyörögni
Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

A legegyszerűbb szemsmink lusta napokra - 3 perc alatt kész »

Kiskutyákra cserélték a virágokat a világ legcukibb esküvői fotózásán »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem véletlenül van nagy rajongótábora a könnyen elkészíthető, csodás sós karamellnek. Az intenzív ízű krém feldobja a sütiket. Ennek a desszertnek az alapja a jól bevált, házi, csokis tortalap. A közepébe a karamell, a tetejére pedig máz kerül. Fontos, hogy étcsokiból nagyon jó minőségűt használj.

Hozzávalók 16 szelethez:

Alaphoz

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál kakaó

Karamelles réteghez

  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 3 ml víz
  • 3 csipet só
  • tejszín

Tetejére

  • 10 dkg étcsoki
  • 1 dl habtejszín
  • 1 teáskanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

Az étcsokit vágd darabokra, és gőzfürdő felett olvaszd fel, majd várd meg, míg langyos lesz. A porcukrot keverd ki jól a puha, szoba-hőmérsékletű vajjal. Egyesével rakd hozzá a tojásokat, és add hozzá a langyos csokit. A lisztet vegyítsd a kakaóval, és forgasd a masszához. Dolgozd simára a tésztát, és egyengesd egy zsiradékkal kikent, liszttel megszórt tortaformába. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd 35-40 percig. Ekkor végezz tűpróbát: ha a tésztába szúrt tűre vagy késre nem ragad massza, kiveheted a sütőből. Utána várd meg, míg kihűl.
 

A sós karamellhez tegyél egy kis fazékba vizet, add hozzá a cukrot, és kis lángon olvaszd össze. Közben ne kevergesd, csak rázogasd. Amikor már szép karamellszínű, húzd le a tűzről, keverd hozzá a vajat, a tejszínt és a sót. Tedd vissza a lángra, és addig forrald kis lángon, amíg a karamell teljesen homogénné válik. Amikor kihűlt, vágd félbe a tortalapot, és kend rá a karamellt.
 

A mázhoz a csokit tördeld egy tűzálló tálba, tedd hozzá a tejszínt és a vajat. Gőzfürdő felett, állandóan kevergetve olvaszd össze, majd hűtsd ki. Utána csorgasd a torta tetejére, és gyors mozdulatokkal kend el egyenletesen. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, hogy a csoki megdermedjen, az ízek pedig összeérjenek. A tortát tálalás előtt díszítheted mandulával, tejszínnel, majd szeleteld fel.

Blog.hu ajánló