Sós kifli joghurtos tésztával: omlós tészta olvadozó sajttal a közepén a locsolóknak
Ha a szokásosnál is puhább kiflire vágysz, rakj a tésztába joghurtot!

Sós kifli joghurtos tésztával: omlós tészta olvadozó sajttal a közepén a locsolóknak
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Már megvan a jövő évi esküvői divat: légiesen könnyed selyem- és muszlinruhák a magyar tervezőtől »

Ezt tedd, ha visszerek csúfítják el a lábad: hatékony házi praktikák »

A legnőiesebb tavaszi parfümújdonságok: friss és különleges illatok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a sok édesség mellett sós sütivel is megvendégelnéd a locsolókat, válaszd a pillekönnyű sós kiflit! A joghurt csodákat művel a tésztával. Annak ellenére, hogy keleszteni kell, nem nagy kihívás. Szórhatsz még rá sajtot, magvakat.

Hozzávalók:

  • 65 dkg liszt
  • 20 dkg sajt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 dl joghurt
  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor

Tetejére

  • 2 db tojássárga
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, rakd bele a cukrot, majd az élesztőt. Várj 10 percig, amíg jól megnő a térfogata. A lisztet öntsd egy tálba, üsd hozzá a tojásokat, öntsd hozzá az olajat, és alaposan gyúrd össze. Add hozzá az élesztőt, a joghurtot és a sót. Amikor már sima, fényes, és összeáll, takard le, majd pihentesd 40 percig.
 

Amikor a tészta körülbelül a duplájára emelkedik, gyúrd át, és oszd nyolc cipóra. Mindegyiket nyújtsd ki lisztezett felületen kör alakúra, és vágd háromszögekre. Azok közepére rakj egy darabka sajtot, majd tekerd fel. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, mindegyik tetejét kend meg a villával felvert tojással. Szórd meg sóval, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 25-30 perc alatt.

Blog.hu ajánló