Sós kifli joghurtos tésztával: omlós tészta olvadozó sajttal a közepén a locsolóknak
Ha a szokásosnál is puhább kiflire vágysz, rakj a tésztába joghurtot!
Ha a sok édesség mellett sós sütivel is megvendégelnéd a locsolókat, válaszd a pillekönnyű sós kiflit! A joghurt csodákat művel a tésztával. Annak ellenére, hogy keleszteni kell, nem nagy kihívás. Szórhatsz még rá sajtot, magvakat.
Sós kifli joghurtos tésztával
Hozzávalók
- 65 dkg liszt
- 20 dkg sajt
- 5 dkg élesztő
- 2 db tojás
- 2 dl tej
- 2 dl joghurt
- 1 dl olaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
Tetejére
- 2 db tojássárga
Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, rakd bele a cukrot, majd az élesztőt. Várj 10 percig, amíg jól megnő a térfogata. A lisztet öntsd egy tálba, üsd hozzá a tojásokat, öntsd hozzá az olajat, és alaposan gyúrd össze. Add hozzá az élesztőt, a joghurtot és a sót. Amikor már sima, fényes, és összeáll, takard le, majd pihentesd 40 percig.
Amikor a tészta körülbelül a duplájára emelkedik, gyúrd át, és oszd nyolc cipóra. Mindegyiket nyújtsd ki lisztezett felületen kör alakúra, és vágd háromszögekre. Azok közepére rakj egy darabka sajtot, majd tekerd fel. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, mindegyik tetejét kend meg a villával felvert tojással. Szórd meg sóval, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 25-30 perc alatt.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept