Sörben sült, pikáns csirkecomb - A bőre fantasztikusan ropogós és szép fényes

Az omlós, fűszeres, sörben sült csirkecombnak mindig hatalmas sikere van.

Sörben sült, pikáns csirkecomb - A bőre fantasztikusan ropogós és szép fényes
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az alkohol a húsnak szebb színt, pikáns ízt kölcsönöz, és még omlósabbá is teszi. Akkor is nyugodtan elkészítheted, ha nem szereted a sört, hisz az ízét nem fogod érezni, és az alkohol is elpárolog sütés közben. Ha teheted, pácold a húst egy egész éjszakán át. Alsó- és felsőcombból is tökéletes lesz.

Sörben sült csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 db csirkecomb
  • 2 dl sör
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl étolaj
  • 1 mokkáskanál bors
  • 0.5 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A combokat mosd meg, ha szükséges, tisztítsd meg. A páchoz az olajat öntsd egy tálba, keverd hozzá a zúzott fokhagymát, a borsot, a mustárt és az apróra vágott petrezselymet. Dörzsöld be a combokat először a sóval, majd a páccal, és letakarva pihentesd a hűtőben legalább egy órán át.
 

Pácolás után a húsokat rakd át egy tepsibe, locsold meg a sörrel, és fedd le alufóliával. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 40 percig. Közben többször locsold meg a szafttal, és legalább egyszer fordítsd át a combokat. Amikor a csirke már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd 15 percig magasabb hőfokon. Ha már szép piros, vedd ki a sütőből. Hagyd a tepsiben legalább 10 percig, utána tálald. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük