Könnyű, mégis laktató sopszka saláta, ahogy Bulgáriában készítik: sült húsok mellé nincs finomabb
Ha Bulgáriában nyaralsz, az egyik legkedveltebb specialitást, a sopszka salátát feltétlenül kóstold meg!

sopszka-salata-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sopszkát nyáron muszáj elkészíteni, a friss zöldségek ilyenkor a legzamatosabbak. A salátában a juhsajt, a paprika és a paradicsom dominál, ez az összeállítás nem véletlen, hisz a bolgár zászló színére utal. Leggyakrabban a görög salátához hasonlítják, bár az íze egészen más. Önmagában frissítő, könnyed fogás, és sült, rántott húsok mellé köretként is kínálhatod. 

Sopszka saláta receptje

Hozzávalók:

A salátához

  • 15 dkg juhsajt
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 db paradicsom
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 db vöröshagyma

Az öntethez

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 db lime
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg, és itasd le róluk a nedvességet. Vágd fel ízlés szerint a paradicsomot, a kicsumázott paprikát, az uborkát és a hagymát, majd tedd egy tálba. 

Az öntethez az olívaolajat keverd össze a lime levével, és ízlés szerinti sóval, borssal. Locsold meg a zöldségeket az öntettel, és óvatosan forgasd össze. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt szórd meg a reszelt sajttal. Olívabogyóval vagy aprított petrezselyemmel is díszítheted. 
Legközelebb próbáld ki a megunhatatlan görög salátát is! 

A legfontosabb illemszabályok: a mindennapi és hivatalos protokoll alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Görög Ibolya protokoll-tanácsadó lesz, akivel az est során többek között az alapvető illemszabályokról, valamint a mindennapi és az üzleti viselkedés helyes formáiról beszélget Szily Nóra, az estek háziasszonya.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. november 15. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük