Jól behűtött sonkás, zöldséges tésztasaláta: majonézes öntettel még finomabb
Ha nem vágysz másra, mint egy hideg, mégis tartalmas fogásra, a sonkás, zöldséges tésztasaláta remek megoldás lehet.

sonkas-majonezes-tesztasalata
Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

Könnyed menyasszonyi smink nyári esküvőhöz: tartós és kényelmes a nagy hőségben is »

A felismerhetetlenségig szétvágta a pólóját, gyönyörű ruhát készített belőle »

Így szabadulj meg a háton lévő pattanástól: 7 tipp, ami gyors javulást hoz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zöldséges tésztasaláta könnyed nyári vacsoraként ugyanúgy megállja a helyét, mint főételként. Kényelmesen is elkészítheted harminc perc alatt, ráadásul bármilyen friss zöldséggel isteni. Nem terheli meg a gyomrodat, mégis hosszú időre biztosít energiát. Előre is összedobhatod, hisz jól behűtve a legfinomabb. 

Sonkás, zöldséges tésztasaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg tészta
  • 10 dkg sonka
  • 2 db paradicsom
  • 1 bögre borsó
  • 1 db póréhagyma

Az öntethez

  • 5 evőkanál majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanál citromlé
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban kezdj vizet melegíteni. Amikor forr, dobd bele a tésztát, adj hozzá sót, és főzd meg körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Amikor fogkemény, tehát már nem roppanós, de nem is nagyon puha, szűrd le, csepegtesd le, és rakd egy tálba. A zöldségeket pucold meg, mosd meg, és amit kell, vágj fel kis darabokra. A sonkát is aprítsd fel, és a zöldségekkel együtt dobd a tésztára. 

 

Az öntethez a tejfölt keverd össze a majonézzel, majd ízesítsd sóval, borssal, citromlével. Ha savanykásnak találod, dobj hozzá ízlés szerint cukrot. Öntsd a zöldségekre, forgasd össze, szórd meg aprított petrezselyemmel, és tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek. 
A tésztasaláta görögösen, fetával, paradicsommal is kiváló, ráadásul laktató. 

Ezt is szeretjük