Sonkával-sajttal töltött tekercs: erre figyelj a kelt tészta készítésekor
A sonkás-sajtos tekercs egyszerűen összeállítható finomság. Jó választás reggelire vagy egy tartalmasabb leves után.

- A divatból merít önbizalmat a gyönyörű 50 feletti modell: nőiessége és csodás személyisége minden öltözékében tükröződik »
- Palvin Barbi a laza sikket kedveli: így öltöznek a modellek a szimpla hétköznapokban »
- Veszélyes szépségtrendek terjednek az interneten: ezeknek a kipróbálását senkinek sem javasoljuk »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 47 éves Egerszegi Krisztina friss fotókon: ezzel foglalkozik ma az ötszörös olimpiai bajnok
A lágy kelt tésztát sokféle finomsággal megtöltheted. A sonkás-sajtos változattal nem tudsz mellélőni. Nem kell félned a kelesztéstől sem. Figyelj, hogy a hozzávalók frissek és szoba-hőmérsékletűek legyenek, így jó előre vegyél ki mindent a hűtőből. A tészta tetejére szórhatsz sajtot vagy magvakat. Csak az a baj vele, ha egyszer elkezded sütni, minden héten követelni fogják tőled.
Sonkás-sajtos tekercs
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 15 dkg sajt
- 15 dkg sonka
- 5 dkg vaj
- 2.5 dl tej
- 2.5 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 1 db tojássárgája
Elkészítés:
Langyosíts meg fél deci tejet, arra ügyelj, hogy ne legyen melegebb. Rakd hozzá a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Futtasd fel körülbelül 10 perc alatt, azaz várd meg, míg habos lesz a teteje, és jól megemelkedik. A lisztet szitáld egy tálba, hogy ne legyen csomós, add hozzá az élesztőt, majd kevés sóval, a maradék langyos tejjel és az olvasztott vajjal keverd össze. Ha túl száraz, lazíts a tésztán kevés tejjel vagy tejföllel. Addig dagaszd, amíg elválik az edény falától, fényes és hólyagos lesz. Kevésbé fogsz megizzadni, ha a robotgép dagasztóspirálját is beveted.
Takard le a tésztát, szórd meg a tetejét kevés liszttel, és meleg helyen keleszd egy órán át. Ha a duplájára emelkedik, tedd át lisztezett felületre, és vágd fel 10x10 centis négyzetekre. Mindegyik közepébe rakj egy kis darab sonkát és sajtot, majd tekerd fel. Rendezd a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend le villával felvert tojássárgájával. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd aranybarnára körülbelül 25-30 perc alatt.

Még több recept