Sonkával-sajttal töltött tekercs: erre figyelj a kelt tészta készítésekor
A sonkás-sajtos tekercs egyszerűen összeállítható finomság. Jó választás reggelire vagy egy tartalmasabb leves után.

Sonkával-sajttal töltött tekercs: erre figyelj a kelt tészta készítésekor
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Így szedd ki az alapozót az ecsetből: illatos és makulátlan lesz »

Palvin Barbara elkenődött rúzzsal is dögös – Így még nem láthattuk »

3 kényes kérdés, ami felmerül, ha nem először házasodsz – És a válaszok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A lágy kelt tésztát sokféle finomsággal megtöltheted. A sonkás-sajtos változattal nem tudsz mellélőni. Nem kell félned a kelesztéstől sem. Figyelj, hogy a hozzávalók frissek és szoba-hőmérsékletűek legyenek, így jó előre vegyél ki mindent a hűtőből. A tészta tetejére szórhatsz sajtot vagy magvakat. Csak az a baj vele, ha egyszer elkezded sütni, minden héten követelni fogják tőled.

Sonkás-sajtos tekercs

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg sajt
  • 15 dkg sonka
  • 5 dkg vaj
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 db tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

Langyosíts meg fél deci tejet, arra ügyelj, hogy ne legyen melegebb. Rakd hozzá a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Futtasd fel körülbelül 10 perc alatt, azaz várd meg, míg habos lesz a teteje, és jól megemelkedik. A lisztet szitáld egy tálba, hogy ne legyen csomós, add hozzá az élesztőt, majd kevés sóval, a maradék langyos tejjel és az olvasztott vajjal keverd össze. Ha túl száraz, lazíts a tésztán kevés tejjel vagy tejföllel. Addig dagaszd, amíg elválik az edény falától, fényes és hólyagos lesz. Kevésbé fogsz megizzadni, ha a robotgép dagasztóspirálját is beveted. 

Takard le a tésztát, szórd meg a tetejét kevés liszttel, és meleg helyen keleszd egy órán át. Ha a duplájára emelkedik, tedd át lisztezett felületre, és vágd fel 10x10 centis négyzetekre. Mindegyik közepébe rakj egy kis darab sonkát és sajtot, majd tekerd fel. Rendezd a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend le villával felvert tojássárgájával. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd aranybarnára körülbelül 25-30 perc alatt.

Ezt is szeretjük