Sonkával-sajttal töltött tekercs: erre figyelj a kelt tészta készítésekor
A sonkás-sajtos tekercs egyszerűen összeállítható finomság. Jó választás reggelire vagy egy tartalmasabb leves után.

Sonkával-sajttal töltött tekercs: erre figyelj a kelt tészta készítésekor
Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

Mit tettek Gigi Hadid fejével? Rá sem ismerni a bájos modellre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A lágy kelt tésztát sokféle finomsággal megtöltheted. A sonkás-sajtos változattal nem tudsz mellélőni. Nem kell félned a kelesztéstől sem. Figyelj, hogy a hozzávalók frissek és szoba-hőmérsékletűek legyenek, így jó előre vegyél ki mindent a hűtőből. A tészta tetejére szórhatsz sajtot vagy magvakat. Csak az a baj vele, ha egyszer elkezded sütni, minden héten követelni fogják tőled.

Sonkás-sajtos tekercs

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg sajt
  • 15 dkg sonka
  • 5 dkg vaj
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 db tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

Langyosíts meg fél deci tejet, arra ügyelj, hogy ne legyen melegebb. Rakd hozzá a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Futtasd fel körülbelül 10 perc alatt, azaz várd meg, míg habos lesz a teteje, és jól megemelkedik. A lisztet szitáld egy tálba, hogy ne legyen csomós, add hozzá az élesztőt, majd kevés sóval, a maradék langyos tejjel és az olvasztott vajjal keverd össze. Ha túl száraz, lazíts a tésztán kevés tejjel vagy tejföllel. Addig dagaszd, amíg elválik az edény falától, fényes és hólyagos lesz. Kevésbé fogsz megizzadni, ha a robotgép dagasztóspirálját is beveted. 

Takard le a tésztát, szórd meg a tetejét kevés liszttel, és meleg helyen keleszd egy órán át. Ha a duplájára emelkedik, tedd át lisztezett felületre, és vágd fel 10x10 centis négyzetekre. Mindegyik közepébe rakj egy kis darab sonkát és sajtot, majd tekerd fel. Rendezd a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend le villával felvert tojássárgájával. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd aranybarnára körülbelül 25-30 perc alatt.

Ezt is szeretjük