A tökéletes somlói galuska
Háromféle piskóta, csokiöntet, tejszín: ugye, te sem tudsz ellenállni a somlói galuskának?
Gollerits Károly nevét imába foglalhatják az édesszájúak. Ő alkotta meg a somlói galuskát. Magyarország egyik kedvenc sütijének a híre az országhatáron túlra is eljutott. Te is gyűjtsd be érte a bókokat! Ha Lukács-Németh Adrienn receptje szerint készíted, biztos a siker.
Somlói galuska
Hozzávalók 4 személyre
A piskótához
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 9 tojás
- 6 dkg dió
- 1.5 dkg kakaó
- 0.5 csomag sütőpor
A krémhez
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg mazsola
- 6 dl tej
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 1.5 csomag vaníliás pudingpor
- baracklekvár
- csokiöntet
Elkészítés:
A piskótához a kilenc tojásfehérjéből verj kemény habot, majd keverd hozzá fokozatosan a cukrot, a sárgákat, végül nagyon óvatosan a sütőporral elegyített lisztet. A masszát oszd három részre, az egyik maradjon sima, a másikhoz add hozzá a diót, a harmadikhoz pedig a kakaót. Külön-külön süsd meg a tésztákat 160 fokon.
A krémhez forrald fel a tejet, főzd bele a vaníliás pudingport, a tojásokat és a cukrot. Akkor jó, ha az állaga a pudingéhoz hasonlít. Hagyd kihűlni.
A kakaós piskótát kend meg a baracklekvárral, erre megy a krém fele, majd szórd meg a darált dióval. Tedd rá a diós lapot, kend meg a krém másik felével, és mehet rá a mazsola. A tetejére helyezd a sima piskótát, kend rá a baracklekvárt, és hintsd meg kakaóporral. Rakd a sütit egy napra a hűtőbe. Tálaláskor kanállal szaggasd ki a tésztát, nyomj rá tejszínhabot, és locsold meg csokiöntettel.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció