Római tálban sült sólet füstölt hússal - Anyósom legnépszerűbb receptje
A zsidók fejedelmi fogása, a kiadós sólet lassan sül, és tojással, füstölt hússal az igazi.

Római tálban sült sólet füstölt hússal - Anyósom legnépszerűbb receptje
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Prostitúcióra kényszerült a fiatal anyuka - Szívszorító, mit kell átélniük az iráni nőknek (x)

22 évesnek néz ki, valójában 44 - Az Anamé Program gyakorlatai megváltoztatták az életét (x)

Mit jelez a rendszertelen menstruáció? Elmondjuk, mikor érdemes orvoshoz fordulni (x)

Amikor a PMS megkeseríti az életed: nálad is ennyire szörnyű? - Eszter története (x)

beauty and style

Szupercuki cicás körmök percek alatt, a legegyszerűbb módszerrel »

10 gyönyörű kocsidekor, hogy stílusosan érkezzen a menyasszony »

Rizsvizes szövetmaszk házilag: luxus arcápolás otthon, fillérekből »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sólet, avagy a húsos-babos egytálétel Márton-napon rendkívül népszerű, ilyenkor sok étteremben libával kínálják. Ám bármilyen füstölt hússal elkészítheted, nagyon ízletes lesz. A babot érdemes egy éjszakára hideg vízbe áztatni, hogy hamarabb megpuhuljon. Ha dobsz hozzá kevés szódabikarbónát, nem puffadsz majd fel. Gerslivel dúsítva is próbáld ki!

Hozzávalók 8 személyre:

  • 50 dkg füstölt hús
  • 50 dkg fehérbab
  • 3 db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál zsír
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A babot válogasd ki, mosd meg, és rakd egy tálba. Önts hozzá annyi vizet, hogy jól ellepje, és egy éjszakán át áztasd. Másnap a vöröshagymát és a fokhagymát vágd apróra. Rakd a zsírt az előzőleg beáztatott római tálba, tedd rá a kétféle hagymát, majd a babot és a húst.

 

Ízesítsd borssal és pirospaprikával, és önts hozzá annyi vizet, hogy bőven ellepjen mindent. Fedd le a tálat, tedd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül három órán át. Ha kell, közben önts még rá vizet, és kicsit keverd össze. Amikor a hús és a bab is puha, a szaft pedig sűrű, vedd ki a sütőből, és főtt tojással tálald. Ha szereted, csípős paprikát is dobhatsz rá.

Blog.hu ajánló