Római tálban sült sólet füstölt hússal - Anyósom legnépszerűbb receptje
A zsidók fejedelmi fogása, a kiadós sólet lassan sül, és tojással, füstölt hússal az igazi.

Római tálban sült sólet füstölt hússal - Anyósom legnépszerűbb receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sólet, avagy a húsos-babos egytálétel Márton-napon rendkívül népszerű, ilyenkor sok étteremben libával kínálják. Ám bármilyen füstölt hússal elkészítheted, nagyon ízletes lesz. A babot érdemes egy éjszakára hideg vízbe áztatni, hogy hamarabb megpuhuljon. Ha dobsz hozzá kevés szódabikarbónát, nem puffadsz majd fel. Gerslivel dúsítva is próbáld ki!

Sólet füstölt hússal

Hozzávalók 8 személyre:

  • 50 dkg füstölt hús
  • 50 dkg fehérbab
  • 3 db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál zsír
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A babot válogasd ki, mosd meg, és rakd egy tálba. Önts hozzá annyi vizet, hogy jól ellepje, és egy éjszakán át áztasd. Másnap a vöröshagymát és a fokhagymát vágd apróra. Rakd a zsírt az előzőleg beáztatott római tálba, tedd rá a kétféle hagymát, majd a babot és a húst.

 

Ízesítsd borssal és pirospaprikával, és önts hozzá annyi vizet, hogy bőven ellepjen mindent. Fedd le a tálat, tedd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül három órán át. Ha kell, közben önts még rá vizet, és kicsit keverd össze. Amikor a hús és a bab is puha, a szaft pedig sűrű, vedd ki a sütőből, és főtt tojással tálald. Ha szereted, csípős paprikát is dobhatsz rá.

Ezt is szeretjük