Sóban sült krumpli
A sóban sült krumpli szaftos húsokhoz kiváló köret, de mártogatósokkal önmagában is jó.
A sóban sült krumpli egyszerűsége ellenére is különleges, és csupán néhány perc tényleges munkád lesz vele. Nem kell attól tartanod, hogy túl sós lesz, viszont jól átveszi a fokhagyma ízét és illatát. Mártogatósokkal még jobban feldobhatod.
Sóban sült krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 1/2 kg só
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál rozmaring
- 1 teáskanál bors
Elkészítés:
Válogass nagyjából egyforma méretű, lehetőleg közepes nagyságú krumplikat. Alaposan mosd meg őket, kefével meg is dörzsölheted mindegyiket. Önts egy tepsibe annyi sót, hogy az alja ne látszódjon ki, rakd rá a krumplikat, rejts közéjük fokhagymagerezdeket.
Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe. Fél óra múlva forgasd át a krumplikat, és süsd még körülbelül fél óráig. Ha a héjuk ráncos, belül viszont puhák, kiveheted őket a sütőből. Hagyd tíz percig állni. Közben egy kis tálban keverd össze az apróra vágott rozmaringot, az olajat és a borsot, majd öntsd le vele a krumplikat.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept