Sóban sült krumpli
Ennél egyszerűbb és finomabb köret nem is kell
A sóban sült krumpli szaftos húsokhoz kiváló köret, de mártogatósokkal önmagában is jó.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sóban sült krumpli egyszerűsége ellenére is különleges, és csupán néhány perc tényleges munkád lesz vele. Nem kell attól tartanod, hogy túl sós lesz, viszont jól átveszi a fokhagyma ízét és illatát. Mártogatósokkal még jobban feldobhatod.

Sóban sült krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 1/2 kg só
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál rozmaring
  • 1 teáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

Válogass nagyjából egyforma méretű, lehetőleg közepes nagyságú krumplikat. Alaposan mosd meg őket, kefével meg is dörzsölheted mindegyiket. Önts egy tepsibe annyi sót, hogy az alja ne látszódjon ki, rakd rá a krumplikat, rejts közéjük fokhagymagerezdeket.

Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe. Fél óra múlva forgasd át a krumplikat, és süsd még körülbelül fél óráig. Ha a héjuk ráncos, belül viszont puhák, kiveheted őket a sütőből. Hagyd tíz percig állni. Közben egy kis tálban keverd össze az apróra vágott rozmaringot, az olajat és a borsot, majd öntsd le vele a krumplikat.

Ezt is szeretjük