Erdélyi, só tetején sült csirke: Székelyudvarhelyről érkezett a recept
A só tetején sült csirke belül elképesztően puha lesz.

Nyereményjáték

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerj páros belépőt Vekerdy Tamás januári előadására a Femina Klubon! (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat a diabétesz - Így tehetsz a kialakulása ellen (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Gondtalan és felszabadult nyugdíjas éveket szeretnél? Mutatjuk, mi kell hozzá (x)

Évente 34 ezer kisbaba hal meg ettől a betegségtől - 18 országot érint (x)

Nem kell többé macerálni a mentes étrendekkel - Bármilyen diétát követsz, innen tudsz rendelni (x)

beauty and style

Idd ezt minden reggel, és garantáltan beindul a fogyás! »

Isteni tea az édes álomért: idd ezt lefekvés előtt, és hamarabb elalszol »

Körte alakod van? Így tűnhet keskenyebbnek a csípőd a stylist szerint »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez az egyik legegyszerűbb és legfinomabb sültcsirke-recept. Ne ijedj meg, nem lesz sós a hús, tehát mindenképpen fűszerezd be. A különleges módszernek köszönhetően a végeredmény nagyon hasonlít a kemencében sült csirkéhez. Biró Sára Székelyudvarhelyről hozta ezt a receptet. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 egész csirke
  • 80 dkg durva só
  • 1 alma
  • 1 evőkanál ételízeső
  • 1 teáskanál frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • lestyán
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • petrezselyemzöld
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét tisztítsd meg, a tollat és a pihéket távolítsd el. Mosd meg, papírtörlővel itasd le róla a vizet, és a gerincénél vágd két részre. Dörzsöld be a húst ételízesítővel és a frissen őrölt borssal, majd kend be az olívaolajjal. Szórd egy serpenyőbe a durva sót, a megmosott zöldfűszereket, a felszeletelt almát, és fektesd rá a csirkét.

Tedd 170 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 50 percig, közben fordítsd meg a húst. További 20-30 percig süsd légkeverésen vagy magasabb fokozaton. Teszteld, mielőtt kiveszed a sütőből. Ha beleszúrsz a combjába egy kést, és az könnyen áthatol rajta, illetve tiszta lé folyik ki belőle, elkészült. A sütési idő a hús méretétől függően változhat. Vigyázz, amikor megfordítod, maradjanak alul a zöld fűszernövények, mert azok könnyen megégnek. Bármilyen salátával, krumplipürével, párolt zöldséggel nagyon finom. A bőre olyan vékony lesz, mint a cigarettapapír.

Blog.hu ajánló