Erdélyi, só tetején sült csirke: Székelyudvarhelyről érkezett a recept
A só tetején sült csirke belül elképesztően puha lesz.

Ez is érdekelhet

Férfiak fecskében - a nyár legfrissítőbb vígjátéka, igaz történet alapján (x)

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

beauty and style

A legmenőbb smink az Instán, mégsem ajánljuk: ezért ne utánozd le soha »

A 48 éves Naomi Campbell istennőként vonult végig a kifutón: mindenki őt figyelte »

Szexi combokat villantott a plus size modell: Ashley Graham dögösebb, mint eddig bármikor »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez az egyik legegyszerűbb és legfinomabb sültcsirke-recept. Ne ijedj meg, nem lesz sós a hús, tehát mindenképpen fűszerezd be. A különleges módszernek köszönhetően a végeredmény nagyon hasonlít a kemencében sült csirkéhez. Biró Sára Székelyudvarhelyről hozta ezt a receptet. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 egész csirke
  • 80 dkg durva só
  • 1 alma
  • 1 evőkanál ételízeső
  • 1 teáskanál frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • lestyán
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • petrezselyemzöld
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét tisztítsd meg, a tollat és a pihéket távolítsd el. Mosd meg, papírtörlővel itasd le róla a vizet, és a gerincénél vágd két részre. Dörzsöld be a húst ételízesítővel és a frissen őrölt borssal, majd kend be az olívaolajjal. Szórd egy serpenyőbe a durva sót, a megmosott zöldfűszereket, a felszeletelt almát, és fektesd rá a csirkét.

Tedd 170 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 50 percig, közben fordítsd meg a húst. További 20-30 percig süsd légkeverésen vagy magasabb fokozaton. Teszteld, mielőtt kiveszed a sütőből. Ha beleszúrsz a combjába egy kést, és az könnyen áthatol rajta, illetve tiszta lé folyik ki belőle, elkészült. A sütési idő a hús méretétől függően változhat. Vigyázz, amikor megfordítod, maradjanak alul a zöld fűszernövények, mert azok könnyen megégnek. Bármilyen salátával, krumplipürével, párolt zöldséggel nagyon finom. A bőre olyan vékony lesz, mint a cigarettapapír.

Ezt is szeretjük