Snidlinges, retkes túrókrém: ezt kend a kenyeredre vaj helyett
Jó, ha néha újítasz! A zöldségekkel dúsított túrókrémet bevetheted reggelire, tízóraira a szendvicsekhez, sőt a mártogatósokhoz is kiváló.

beauty and style

Top olvasott cikkek
- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
A snidlinges, retkes túrókrém vitaminokban, tápanyagokban gazdag. Pikk-pakk összekevered, mégsem olyan megszokott, mint a vaj vagy a bolti sajtkrém. Diéta alatt készítheted sovány túróból, a tejfölt pedig joghurttal vagy kefirrel is helyettesítheted.
Snidlinges, retkes túrókrém
Hozzávalók
- 25 dkg túró
- 5 szál snidling
- 3 evőkanál tejföl
- 3 db retek
- só
- bors
Elkészítés:
A túrót villával nyomkodd meg, és kanalazd hozzá a tejfölt, majd keverd össze. A retket és a snidlinget mosd meg, csepegtesd le, és vágd kisebb darabokra. Rakd a túróhoz, és forgasd össze. Ízesítsd még sóval és borssal. Akár rögtön kenheted is a kenyeredre, de még jobb, ha tudod pihentetni egy-két órán át a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.
A majonézes cukkinikrém is kiváló kenyérre, nassokhoz, és alig van vele munka.
Még több recept