Kolbászhúsba bújtatott főtt tojás
Húsvétra készítsd ezt, hogy meglepd egy új étellel a családot!
Az alábbi receptet Mirelle írta a felkérésünkre, aki el is készíti húsvéti ihletésű skót tojását élőben a Konyhakiállítás színpadán, március 4-én, pénteken 14:10 órai kezdettel.
Skót tojás
Hozzávalók 8 darabhoz
- 10 tojás
- 80 dkg nyers kolbászhús
- kenyérmorzsa
- panko morzsa
- étolaj
Elkészítés:
Egy nagyobb forralóban vagy lábasban forralj vizet, ebben főzz nyolc tojást keményre. Kilenc percig hagyd főni a tojásokat, majd mártsd őket hideg vízbe. A maradék két tojást üsd fel egy nagyobb tálba, villával vagy habverő segítségével habard el. Öntsd a morzsát a panko morzsával egy nagyobb tányérra vagy tálcára, és keverd alaposan át.
A kolbászhúst a korianderrel finoman fűszerezd, keverd át. A kifőtt tojásokat pucold meg, vond be kolbászhússal, majd forgasd morzsába, habart tojásba, végül még egy réteg morzsát tegyél rá.
Miután az összes tojást beleforgattad a morzsába, egy nagyobb serpenyőben hevíts olajat, és süsd ki a tojásos gombócokat. Szűrőkanállal szedd őket törlőpapíros tányérra.
A skót tojás remek választás a húsvéti kínálat bővítésére, de bármilyen kiadósnak tervezett hétvégi reggeli sztárja is lehet. Kirándulásra, iskolai, munkahelyi ebédre is kitűnő, és főzelékfeltétnek is megállja a helyét.
