Omlós, szaftos sertéssült fokhagymás krumplival és brokkolival: ízletes és kiadós

A sertéssült fokhagymás krumplival és brokkolival tényleg könnyen elkészíthető, gazdag ízvilágú főfogás.

sertessult-brokkolival-krumplival
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nagyon puhára sült sertéshús szinte szétolvad a szádban. Ahhoz, hogy elég szaftos és fűszeres legyen, pácold néhány órán át házi készítésű fűszerkeverékben. Bordából és karajból is fenséges lesz a főétel, aminek egyik nagy előnye, hogy nem kell egy egész délelőttöt a konyhában töltened. A húst grillezheted, vagy olajban és sütőben is elkészítheted. 

Sertéssült krumplival és brokkolival

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg sertéshús
  • 1 kg krumpli
  • 1 fej brokkoli
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 szál rozmaring
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A sertést mosd meg, és törölgesd le róla a nedvességet. A húst szeleteld fel, majd klopfold ki. Az olívaolajat keverd össze borssal, rozmaringgal, mustárral és aprított vöröshagymával. Kend be vele a hússzeleteket, és tedd a hűtőbe pár órára. Pihentetés után sózd be a sertést, süsd szép pirosra, majd önts rá kevés vizet, és párold puhára. A húst akár grillezheted is.

A krumplit pucold meg, a nagyobb darabokat vágd ketté, a brokkolit szedd rózsákra. Egy serpenyőben hevíts olajat vagy zsírt, és rakd bele a zöldségeket. Sózd meg, és tedd hozzá a zúzott fokhagymát. Fedő alatt párold 15 percig. Amikor már puha, rakd hozzá a húst, szórd meg petrezselyemmel, és süsd össze egy-két perc alatt.
A sertésből isteni pörkölt is készülhet. Bográcsban pedig még jobb, mert a füst különleges ízt ad neki.  

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük