Serpenyős, fűszeres krumpli sok sajttal

Egyszerű, finom és olcsó

Néhány hozzávalóból is készíthetsz ízletes vacsorát, de a serpenyős krumpli köretnek is kiváló.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a hagyományos serpenyős krumplit leborítod tejszínes sajttal, még finomabb végeredményt kapsz. A hozzávalókat biztos, hogy otthon is megtalálod. Éhségszinttől függően kínálj a krumpli mellé szaftos húst vagy salátát.

Serpenyős krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg héjában főtt krumpli
  • 20 dkg márványsajt
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 vöröshagyma
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit főzd meg sós vízben, majd hámozd meg, mosd meg, és vágd karikákra vagy hasábokra. A hagymát tisztítsd meg és aprítsd fel. A kakukkfüvet morzsold össze, majd szórd a krumplira a hagymával együtt, utána ízlés szerint sózd, borsozd. A vajat olvaszd meg egy nagy teflon- vagy öntöttvas serpenyőben, oszlasd el benne a krumplis keveréket.

Először pirítsd kis lángon tíz percig, majd nagy lángon öt perc alatt süsd aranybarnára. Közben rázogasd meg a serpenyőt, vagy falapáttal kevergesd meg a krumplit, hogy mindenhol jól megpiruljon. Az utolsó percekben szórd rá a tejszínnel elkevert, reszelt márványsajtot is. Szedd tányérra, melegen fogyaszd.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük