Serpenyőben sült, különleges sajtos karfiol - Nincs benne sok kalória

Ha könnyű, húsmentes fogásra vágysz, a serpenyőben sült karfiol remek és változatos megoldás lehet.

Serpenyőben sült, különleges sajtos karfiol - Nincs benne sok kalória
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kevés fűszerrel megbolondítva a jellegzetes ízű karfiolból ízletes és elegáns ételt készíthetsz. Nagyon egyszerű fogás, amellyel ráadásul fél órán belül végzel. A karfiolsteakkel nem csak a fogyni vágyók és a vegetáriánusok körében aratsz sikert. 

A leeső karfioldarabokat is megsütheted, vagy felhasználhatod püréhez, esetleg a legközelebbi leveshez. Önálló vacsoraként és köretként is tálalhatod.

Serpenyőben sült karfiol

Hozzávalók:

  • 1 karfiol
  • 5 dkg sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél dl olívaolaj
  • fél csokor petrezselyem
  • bors

Elkészítés ideje: 25 perc

A karfiol külső leveleit távolítsd el, a torzsáját viszont ne szedd ki. Mosd meg, majd jól öblítsd le csapvíz alatt.  Függőlegesen vágd fel egy centi vastag szeletekre. Az olajat keverd össze a sóval, a borssal, az aprított petrezselyemmel és a zúzott fokhagymával, majd öntsd a karfiolra.

Egy serpenyőben olvassz fel kevés vajat, és rakd bele a szeleteket. Oldalanként süsd körülbelül három-három perc alatt szép pirosra. Spatulával óvatosan fordítsd át a zöldségeket. Rakd át előmelegített sütőbe, és 180 fokon 10-15 perc alatt süsd puhára. Még forrón szórd meg reszelt sajttal.

Ezt is szeretjük