Serpenyőben sült, különleges sajtos karfiol - Nincs benne sok kalória
Ha könnyű, húsmentes fogásra vágysz, a serpenyőben sült karfiol remek és változatos megoldás lehet.
Kevés fűszerrel megbolondítva a jellegzetes ízű karfiolból ízletes és elegáns ételt készíthetsz. Nagyon egyszerű fogás, amellyel ráadásul fél órán belül végzel. A karfiolsteakkel nem csak a fogyni vágyók és a vegetáriánusok körében aratsz sikert.
A leeső karfioldarabokat is megsütheted, vagy felhasználhatod püréhez, esetleg a legközelebbi leveshez. Önálló vacsoraként és köretként is tálalhatod.
Serpenyőben sült karfiol
Hozzávalók:
- 1 karfiol
- 5 dkg sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- fél dl olívaolaj
- fél csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés ideje: 25 perc
A karfiol külső leveleit távolítsd el, a torzsáját viszont ne szedd ki. Mosd meg, majd jól öblítsd le csapvíz alatt. Függőlegesen vágd fel egy centi vastag szeletekre. Az olajat keverd össze a sóval, a borssal, az aprított petrezselyemmel és a zúzott fokhagymával, majd öntsd a karfiolra.
Egy serpenyőben olvassz fel kevés vajat, és rakd bele a szeleteket. Oldalanként süsd körülbelül három-három perc alatt szép pirosra. Spatulával óvatosan fordítsd át a zöldségeket. Rakd át előmelegített sütőbe, és 180 fokon 10-15 perc alatt süsd puhára. Még forrón szórd meg reszelt sajttal.