A nagyim legfinomabb sárgabaracklekvárja - Ezt a receptet rengetegen elkérték tőle
Vesd be a tapasztalt háziasszonyok trükkjeit, készítsd el életed legjobb sárgabaracklekvárját.

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Karcsúbb derék, keskenyebb csípő: ilyen szoknyafazonokkal várd a tavaszt! »

Rugalmasabb, feszesebb bőr pillanatok alatt: hidratáló és fiatalító fátyolmaszkok körképe »

Visszatér az övtáska a divatba: nevetséges és stílusos is lehet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Érik a sárgabarack, így ideje, hogy te is befőzd belőle az első adag lekvárt. Később majd nagyon jól jön, hisz felhasználhatod rengeteg sütibe, palacsintába, de kenyérre kenve is finom persze. Érdemes rászánni néhány órát, mert a bolti a nyomába sem érhet. A következő recept szerint készítette a nagymamám, és persze mindig sikere volt vele.

A cukor mennyisége a barack édességétől függően változhat. Ne rakd egyszerre hozzá az egészet, főzés közben inkább kóstolgasd. 

Sárgabaracklekvár 

Hozzávalók:

  • 6 kg sárgabarack
  • 2 kg cukor
  • 2 evőkanál citromsav
  • szalicil

Elkészítés ideje: 1 óra 20 perc, dunsztolás: 2-3 nap

Az üvegeket készítsd elő, alaposan mosd el a fedőkkel együtt, majd fertőtlenítsd a mikróban. Ez úgy a legegyszerűbb, hogy raksz az üvegekbe néhány ujjnyi ecetes vizet, és a legmagasabb fokozaton járatod három percig. Ezt követően öntsd ki a vizet, és fejjel lefelé csepegtesd le tiszta konyharuhán.

A lekvárhoz válogass érett barackokat. Ha szükséges, az egészségtelen részeket távolítsd el, majd mosd meg alaposan. Ha nem szereted a gyümölcs héját a lekvárban, akkor rakd egy-két percre lobogó vízbe, úgy könnyebben meg tudod pucolni. Vágd négy-hat részre, és tedd fel egy lábosban a tűzhelyre, majd kis lángon kezdd főzni. Közben gyakran kevergesd meg. Az első rottyanás után add hozzá a cukrot és a citromsavat, majd főzd körülbelül 40 percig. 

Közben melegítsd fel a fertőtlenített üvegeket, így biztosan nem pattannak szét. Kanalazd tele forró baracklekvárral, dobj mindegyik tetejére késhegynyi szalicilt, és jól csavard rájuk a tetőt. Állítsd fejre egy-két percre, majd tedd plédek közé. Hagyd a dunsztban lassan, két-három nap alatt kihűlni. A lekvárokat tartsd száraz, hűvösebb helyen.

Blog.hu ajánló