4 egyszerű méregtelenítő leves
Fogyókúrához is
Ha diétázol, vagy salaktalanító kúrát tartasz, akkor a legjobb választás egy finom, könnyen emészthető leves tele zöldséggel.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A leves az egyik legjobb táplálékfajta, ha méregteleníteni szeretnél. Könnyen megemészthető, ezért nem terheli meg a gyomrodat, a benne található zöldségek pedig segítik a méregtelenítést.

Ha a főétkezések nehéz ételeit levesre cseréled, máris sokat tettél annak érdekében, hogy megszabadítsd testedet a salakanyagoktól.

Fokhagymaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 l víz
  • 8 zsályalevél
  • 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 2 dl kefir
  • 1 fej fokhagyma 
  • fehérbors
  • csipet szerecsendió

A fokhagymát szedd cikkekre, húzd le a héját, és főzd puhára a vízben. A fokhagymát szedd ki a vízből, pépesítsd, majd keverd el a fele főzővízzel.

Add hozzá a megmosott, csokorba kötött zsályaleveleket, és forrald fel. A tűzről lehúzva fedő alatt pihentesd negyed óráig, majd sűrítsd be liszttel elkevert kefirrel. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Ha nem méregtelenítesz, akkor víz helyett erőlevest használj.

Spenótkrémleves

Hozzávalók:

  • 50 g vaj
  • 2 lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 g friss zsálya
  • 2 nagy krumpli
  • 250 g zsenge spenótlevél

Nagy lábasban olvaszd fel a vajat, és mérsékelt tűzön párold benne üvegesre a hagymát. Add hozzá az átnyomott fokhagymát, a felaprított zsályát és a felkockázott krumplit, fedd le, és kis lángon párold tíz percig. Adj hozzá egy liter vizet, forrald fel, és főzd öt percig. Add hozzá a spenótot, és főzd újabb két percig. Vedd le a tűzről, hagyd kissé kihűlni, majd turmixold simára. Ha botmixert használsz, azonnal pürésítheted. Öntsd vissza a lábasba, és óvatosan melegítsd fel. Ízlés szerint sózd meg.

Zöldségleves főzés nélkül

Hozzávalók:

  • 6 paradicsom
  • 1 uborka
  • 4 zöldpaprika
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 kanál olívaolaj
  • 1 kanál borecet
  • kevés pirospaprika
  • só, bors, petrezselyem

A zöldségeket vágd kis darabokra, és turmixold össze, add hozzá az olajat, a fűszereket. A végén engedd fel annyi vízzel, hogy sűrű levest kapj. Még egyszer keverd át, és hűtsd be. Amikor tálalod, szórj rá petrezselymet.

Répakrémleves

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 50 dkg répa
  • 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 dl joghurt
  • kevés só, bors
  • 1 lime préselt leve

Kockázd fel a hagymát, majd pucold meg és szeleteld fel a répát is. Ezután a hagymát forró olajon pirítsd üvegesre, add hozzá a répát, a gyömbért és a cukrot, majd a keveréket is pirítsd egy rövid ideig. Öntsd fel egy liter vízzel, főzd 15 percig, majd hagyd kihűlni. Pürésítsd a levest, majd keverd bele a joghurtot. Végül ízesítsd sóval-borssal és a lime levével.

Ezt is szeretjük