Sajttal töltött, pikáns gomba egyenesen a sütőből - Egyszerű, finom és olcsó
Az ínycsiklandó, hús nélküli töltött gomba önálló fogás is lehet.
Remek téli vacsora a mindenféle finomsággal töltött gomba. Gyorsan elkészül, rengeteg módon variálható, a munka nagy részét a sütő elvégzi helyetted, a végeredmény pedig nagyon gusztusos. Ugye, nem is kell több érvet sorolni, hogy kipróbáld?
Sajttal töltött gomba
Hozzávalók 4 személyre
- 8 nagyobb gomba
- 20 dkg sajt
- 1 lilahagyma
- 1 paradicsom
- 1 tojás
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- olaj
Elkészítés:
A gombafejeket jól mosd meg, a tönköket óvatosan szedd ki. Ne dobd el, hanem vágd fel. A hagymát, a fokhagymát és a paradicsomot is aprítsd fel. Önts kevés olajat egy lábosba, tedd rá az összevagdalt hozzávalókat, szórd meg sóval és borssal, majd párold meg kis lángon négy-öt perc alatt.
Vedd le a tűzről, add hozzá a tojást, szórd meg aprított petrezselyemmel, a reszelt sajt felével és annyi zsemlemorzsával, hogy a töltelék összeálljon, de ne legyen túl kemény. Ezt a masszát töltsd kanállal a gombákba, mindegyik tetejére szórj sajtot. Sorakoztasd őket egy tűzálló tálba, locsold meg olajjal, és süsd meg 200 fokon 30 perc alatt.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept