Duplasajtos töltött gombafejek sütőben sütve

Fogyókúrázók is megehetik

A sajtos töltött gomba lehet ízletes vacsora, de akár előétel is.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Eső után szerezz be a piacról friss gombát, és töltsd meg. Tulajdonképpen bármi mehet bele, ami szem-szájnak ingere, és a hűtődben megtalálható. A sajtos töltött gombát gyorsan összeállítod, és nem is tartalmaz sok kalóriát. 

Sajtos töltött gomba

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg gomba
  • 40 dkg darált hús
  • 15 dkg krémsajt
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a sót, a borsot és a pirospaprikát, majd kevés vízzel engedd fel, és párold 15 percig. Addig a gombákat mosd meg, a szárukat vágd ki, és dobd a darált húshoz. Arra vigyázz, hogy ne törjenek bele. Ha puha a hús, keverd össze a krémsajttal, és kanalazd a gombafejekbe. Szórd a reszelt füstölt sajtot a töltelékre.

Vajazz ki egy jénai edényt vagy tűzálló tálat, pakold bele a gombákat. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Petrezselyemmel, szárított paradicsommal, zöldhagymával díszítheted, még melegen kínáld. 

 
 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük