Sajtos ropik házilag - 30 perc alatt elkészíted

A sajtos ropit megszórhatod szezámmaggal, és ehetsz hozzá mártogatóst. Sokkal jobb, mint az, ha a boltban vetted volna.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nassolni támad kedved, ez a sajtos ropi a legkitűnőbb választás. Frissen kisütve a legfinomabb, legropogósabb. Kard Éva ropiját egyszerűen nem lehet abbahagyni, győződj meg róla te is!

Sajtos ropi

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 12 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál cayenne bors
  • 3 dkg reszelt sajt
  • 1 tojásfehérje
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a sóval és a cayenne borssal, majd add hozzá a felkockázott, hideg vajat. Ezután kezdd el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, dolgozd bele a reszelt sajtot, a tojást, a citromlevet, a két evőkanál tejfölt, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Ha szükséges, apránként rakj még hozzá tejfölt. A cél, hogy könnyen nyújtható tésztát kapj.

Ezután nyújtsd ki két-három milliméter vastagságúra, majd derelyevágóval vagy éles késsel vágd fel tetszés szerinti keskeny és hosszú csíkokra. Kend le a ropit előzőleg kissé felvert tojásfehérjével, majd reszeld rá a sajtot. Végül helyezd a rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten süsd szép pirosra körülbelül 12-15 perc alatt. A sütőből kivéve hagyd kihűlni.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük