Sajtos ételek a cordon bleu-től a pogácsáig

Képek és receptek

Ugye, te sem tudsz ellenállni a frissen sült sajtos falatoknak? Nem is kell, mutatjuk a recepteket!

Dia


                        	Mozzarellagolyók friss paradicsommal és olívaolajjal
                        	Talán a világ legegyszerűbb előétele, ami azonban biztosan mindenkit levesz a lábáról. Fogyaszthatod reggelire, uzsonnára egy-két szelet pirítóssal, de igazából ez egy valódi előétel, egy klasszikus antipasti - ha olasz étterem étlapján keresed, akkor antipasti mozzarella e pomodorini néven találod majd meg, valahol az elején.

Mozzarellagolyók friss paradicsommal és olívaolajjal

Talán a világ legegyszerűbb előétele, ami azonban biztosan mindenkit levesz a lábáról. Fogyaszthatod reggelire, uzsonnára egy-két szelet pirítóssal, de igazából ez egy valódi előétel, egy klasszikus antipasti - ha olasz étterem étlapján keresed, akkor antipasti mozzarella e pomodorini néven találod majd meg, valahol az elején.

Dia


                        	Sajtkrémleves
                        	Minden sajtkedvelő egyik kedvence az egy, kettő vagy végtelen számú sajtból készített sajtkrémleves, a kiválasztott alapanyagok minden zamatával, forrón és selymesen. Friss zöldfűszerekkel tálalva igazán ellenállhatatlan és meglepően laktató fogás, amit bármikor összedobhatsz 15-20 perc alatt. A receptjét itt megtalálod. 

Sajtkrémleves

Minden sajtkedvelő egyik kedvence az egy, kettő vagy végtelen számú sajtból készített sajtkrémleves, a kiválasztott alapanyagok minden zamatával, forrón és selymesen. Friss zöldfűszerekkel tálalva igazán ellenállhatatlan és meglepően laktató fogás, amit bármikor összedobhatsz 15-20 perc alatt. A receptjét itt megtalálod. 

Dia


                        	Bármilyen rakottas
                        	Az egyszerű rakott zöldséget is feldobhatod sok-sok sajttal, így nemcsak az íze lesz sokkal jobb, de lényegesen laktatóbb fogást is kapsz egyben. A sajtot reszeld le, keverd el tejföllel, és így halmozd a rakottas tetejére. A reszelt trappista mellett bevethetsz egy kis parmezánt is, hogy illatosabb és ízletesebb legyen a végeredmény. Itt egy gazdag zöldséges rakottas receptjét találod.

Bármilyen rakottas

Az egyszerű rakott zöldséget is feldobhatod sok-sok sajttal, így nemcsak az íze lesz sokkal jobb, de lényegesen laktatóbb fogást is kapsz egyben. A sajtot reszeld le, keverd el tejföllel, és így halmozd a rakottas tetejére. A reszelt trappista mellett bevethetsz egy kis parmezánt is, hogy illatosabb és ízletesebb legyen a végeredmény. Itt egy gazdag zöldséges rakottas receptjét találod.

Dia


                        	Cordon bleu
                        	A hazai éttermekben gyakorta félreértett fogás, amit a legjobb, ha időt és energiát nem kímélve a konyhádban készítesz el. Sok-sok sajttal és minőségi sonkával megtöltve lesz az igazi, ez a kettő szokott a vendéglátóhelyek többségénél kimaradni belőle. Ha hiszed, ha nem, a receptje egész egyszerű, szerencsére itt meg is találod.

Cordon bleu

A hazai éttermekben gyakorta félreértett fogás, amit a legjobb, ha időt és energiát nem kímélve a konyhádban készítesz el. Sok-sok sajttal és minőségi sonkával megtöltve lesz az igazi, ez a kettő szokott a vendéglátóhelyek többségénél kimaradni belőle. Ha hiszed, ha nem, a receptje egész egyszerű, szerencsére itt meg is találod.

Dia


                        	Lasagne
                        	A húsos vagy húsmentes, zöldséges raguval alaposan megpakolt tésztalapokról éppúgy nem hiányozhat a sajtos feltét, ahogy a lapok közül sem maradhat ki a lágy besamel. Válassz a trappistánál kicsit zamatosabb, de a parmezánnál enyhébb ízű sajtot, hogy azért érezni lehessen, de ne nyomja el a kihagyhatatlan tésztaétel ínycsiklandó ízét. A hagyományos al forno receptet itt találod.

Lasagne

A húsos vagy húsmentes, zöldséges raguval alaposan megpakolt tésztalapokról éppúgy nem hiányozhat a sajtos feltét, ahogy a lapok közül sem maradhat ki a lágy besamel. Válassz a trappistánál kicsit zamatosabb, de a parmezánnál enyhébb ízű sajtot, hogy azért érezni lehessen, de ne nyomja el a kihagyhatatlan tésztaétel ínycsiklandó ízét. A hagyományos al forno receptet itt találod.

Dia


                        	Sajttal töltött egyben sült krumpli
                        	A sajt mellett a krumpli az örök kedvenc szinte minden háztartásban. Ha egyesíted erőiket, egy borzasztó egyszerű, mégis nagyon finom, zamatos ételt kapsz, ami bármikor jólesik. Egyszerűen főzd félkeményre a krumplit fűszeres vízben, majd középen ejts rajta egy mély vágást, és töltsd meg jó alaposan sajttal. Ennyire egyszerű étel ez, próbáld csak ki bátran, a sajt mellett pedig számtalan dolgot tehetsz még bele, itt találsz néhány ötletet.

Sajttal töltött egyben sült krumpli

A sajt mellett a krumpli az örök kedvenc szinte minden háztartásban. Ha egyesíted erőiket, egy borzasztó egyszerű, mégis nagyon finom, zamatos ételt kapsz, ami bármikor jólesik. Egyszerűen főzd félkeményre a krumplit fűszeres vízben, majd középen ejts rajta egy mély vágást, és töltsd meg jó alaposan sajttal. Ennyire egyszerű étel ez, próbáld csak ki bátran, a sajt mellett pedig számtalan dolgot tehetsz még bele, itt találsz néhány ötletet.

Dia


                        	Pogácsa
                        	Ha sajtos falatokról van szó, akkor az elmaradhatatlan, örök kedvenc, a pogácsa sem maradhat ki. A frissen sült változatnak képtelenség ellenállni, de ez az a fogás, ami pár órányi vagy akár napnyi állás után is borzasztó jól tud esni. Süsd meg a kedvenc változatod, legyen az ez a megoldás, netán ez a recept, esetleg ez a pepecselősebb verzió. 

Pogácsa

Ha sajtos falatokról van szó, akkor az elmaradhatatlan, örök kedvenc, a pogácsa sem maradhat ki. A frissen sült változatnak képtelenség ellenállni, de ez az a fogás, ami pár órányi vagy akár napnyi állás után is borzasztó jól tud esni. Süsd meg a kedvenc változatod, legyen az ez a megoldás, netán ez a recept, esetleg ez a pepecselősebb verzió

Ezt is szeretjük
Fotó: