Omlós sajtos, zöldséges pite: a franciák így készítik a quiche-t
A franciák sós pitéjére bármit tehetsz, tavasszal egyre bővül a választék. Spárgával, paradicsommal feltétlenül próbáld ki!

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
A franciák egyik legegyszerűbb és legjobban variálható étele a sós pite, vagyis a quiche. Mindig választhatsz hozzá az évszaknak megfelelő zöldségeket. Sok sajttal, tejszínnel igazán finom, ráadásul hidegen, melegen egyaránt kitűnő.
Sajtos, zöldséges pite
Hozzávalók:
A tésztához
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 2 db tojássárga
- 1 evőkanál tejföl
- só
A feltéthez
- 15 dkg sajt
- 1.5 dl főzőtejszín
- 5 db koktélparadicsom
- 5 szál spárga
- 1 db tojás
- 1 db paprika
- só
- bors
- bazsalikom
Elkészítés:
A sós tésztához a lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval, és gyorsan morzsold össze a hideg vajjal. Add hozzá a tojássárgáját, és lazítsd a tésztát tejföllel. Gyúrd össze, formázz belőle gombócot, majd tedd a hűtőbe legalább fél órára.
Közben a spárgát tisztítsd meg, rakd forrásban lévő vízbe, és főzd három percig. Szűrd le, és vágd kisebb darabokra. Pihentetést követően a tésztát nyújtsd kör alakúra, és bélelj ki vele egy vajjal kikent, liszttel megszórt piteformát. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd 10 percig.
A tojást és a tejszínt keverd össze sóval, borssal, és öntsd le vele az elősütött tésztát. A tetejére rakd a paradicsomot, a feldarabolt spárgát, a paprikát, majd szórd meg reszelt sajttal. Told 180 fokos sütőbe, és 20-25 perc alatt süsd szép pirosra. Tálaláskor tehetsz még rá bazsalikomot is.
A spárgát rengeteg módon felhasználhatod, prézlivel és sonkával is finom.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept