Omlós sajtos, zöldséges pite: a franciák így készítik a quiche-t
A franciák sós pitéjére bármit tehetsz, tavasszal egyre bővül a választék. Spárgával, paradicsommal feltétlenül próbáld ki!

zoldseges-pite
Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

Celine Dion sikkesebb, mint valaha: 52 éves korára igazi stílusikonná érett »

Teljes testet átmozgató, vidám aerobic: napi 30 perc, és beindul a fogyás »

4 egyszerű lépés a tökéletes tusvonalért, maszatolás nélkül: kezdőként is menni fog »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A franciák egyik legegyszerűbb és legjobban variálható étele a sós pite, vagyis a quiche. Mindig választhatsz hozzá az évszaknak megfelelő zöldségeket. Sok sajttal, tejszínnel igazán finom, ráadásul hidegen, melegen egyaránt kitűnő.

Sajtos, zöldséges pite

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 2 db tojássárga
  • 1 evőkanál tejföl

A feltéthez

  • 15 dkg sajt
  • 1.5 dl főzőtejszín
  • 5 db koktélparadicsom
  • 5 szál spárga
  • 1 db tojás
  • 1 db paprika
  • bors
  • bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A sós tésztához a lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval, és gyorsan morzsold össze a hideg vajjal. Add hozzá a tojássárgáját, és lazítsd a tésztát tejföllel. Gyúrd össze, formázz belőle gombócot, majd tedd a hűtőbe legalább fél órára. 


Közben a spárgát tisztítsd meg, rakd forrásban lévő vízbe, és főzd három percig. Szűrd le, és vágd kisebb darabokra. Pihentetést követően a tésztát nyújtsd kör alakúra, és bélelj ki vele egy vajjal kikent, liszttel megszórt piteformát. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd 10 percig.
 

A tojást és a tejszínt keverd össze sóval, borssal, és öntsd le vele az elősütött tésztát. A tetejére rakd a paradicsomot, a feldarabolt spárgát, a paprikát, majd szórd meg reszelt sajttal. Told 180 fokos sütőbe, és 20-25 perc alatt süsd szép pirosra. Tálaláskor tehetsz még rá bazsalikomot is. 
A spárgát rengeteg módon felhasználhatod, prézlivel és sonkával is finom.

Ezt is szeretjük