Omlós sajtos, zöldséges pite: a franciák így készítik a quiche-t
A franciák sós pitéjére bármit tehetsz, tavasszal egyre bővül a választék. Spárgával, paradicsommal feltétlenül próbáld ki!

zoldseges-pite
Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Ugyanazt az egyszerű ruhát viseli 20 alkalommal ez a nő, és senkinek sem tűnik fel: nőies megjelenés alapdarabokkal »

Bevált tippek gyakori nyári bőrproblémák ellen: gyors segítség hámlásra, pigmentfoltokra, napégésre »

A body a nyári szezon uralkodó darabja: árakkal mutatjuk a legnépszerűbb darabokat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A franciák egyik legegyszerűbb és legjobban variálható étele a sós pite, vagyis a quiche. Mindig választhatsz hozzá az évszaknak megfelelő zöldségeket. Sok sajttal, tejszínnel igazán finom, ráadásul hidegen, melegen egyaránt kitűnő.

Sajtos, zöldséges pite

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 2 db tojássárga
  • 1 evőkanál tejföl

A feltéthez

  • 15 dkg sajt
  • 1.5 dl főzőtejszín
  • 5 db koktélparadicsom
  • 5 szál spárga
  • 1 db tojás
  • 1 db paprika
  • bors
  • bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A sós tésztához a lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval, és gyorsan morzsold össze a hideg vajjal. Add hozzá a tojássárgáját, és lazítsd a tésztát tejföllel. Gyúrd össze, formázz belőle gombócot, majd tedd a hűtőbe legalább fél órára. 


Közben a spárgát tisztítsd meg, rakd forrásban lévő vízbe, és főzd három percig. Szűrd le, és vágd kisebb darabokra. Pihentetést követően a tésztát nyújtsd kör alakúra, és bélelj ki vele egy vajjal kikent, liszttel megszórt piteformát. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd 10 percig.
 

A tojást és a tejszínt keverd össze sóval, borssal, és öntsd le vele az elősütött tésztát. A tetejére rakd a paradicsomot, a feldarabolt spárgát, a paprikát, majd szórd meg reszelt sajttal. Told 180 fokos sütőbe, és 20-25 perc alatt süsd szép pirosra. Tálaláskor tehetsz még rá bazsalikomot is. 
A spárgát rengeteg módon felhasználhatod, prézlivel és sonkával is finom.

Ezt is szeretjük