Sajtos, zöldséges frittata: kenyér nélkül is eltelít délig
A frittata több, mint rántotta, már majdnem lepény. Friss zöldségekkel megpakolva igazán ellenállhatatlan.

Sajtos, zöldséges frittata: kenyér nélkül is eltelít délig
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Palást, korona, fényűző aranypompa: 2019-ben ezeket az esküvői ruhákat fogjuk imádni »

Ha ezt iszod, ragyogni fog a bőröd: trópusi vitaminbomba borús, őszi napokra »

Christy Turlington Photoshop nélkül: a 49 éves modell gyönyörűbb, mint 20 éve »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olaszok kedvence, a frittata nagyon hasonlít az omletthez, csak még annál is laktatóbb. Tavaszi, zsenge zöldségekkel a legfinomabb. Könnyen variálható, dúsíthatod baconnel, sonkával, esetleg kolbásszal. A tejszíntől sokkal selymesebb lesz.

Sajtos, zöldséges frittata

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg spárga
  • 10 dkg sajt
  • 6 db tojás
  • 6 db paradicsom
  • 0.5 bögre spenót
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A spárgát mosd meg, a fás részeket távolítsd el, és rakd forrásban lévő, sós vízbe. Főzd három-négy percig, majd szűrd le, és hideg vízzel öblítsd le. A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a tejszínt, a tejet, ízlés szerint sót és őrölt borsot, majd kézi habverővel keverd simára.

Egy serpenyőben hevíts olajat, fonnyaszd meg rajta a spenótot, dobd hozzá a spárgát, és azt is süsd egy-két percig. Húzd le a tűzről, öntsd bele a masszát, pakold meg koktélparadicsommal, és szórd meg reszelt sajttal. Helyezd előmelegített sütőbe, majd 170 fokon süsd 25-30 percig. Amikor a teteje összeáll, kiveheted a sütőből.

Ezt is szeretjük