Sajtos, zöldséges frittata: kenyér nélkül is eltelít délig
A frittata több, mint rántotta, már majdnem lepény. Friss zöldségekkel megpakolva igazán ellenállhatatlan.

Sajtos, zöldséges frittata: kenyér nélkül is eltelít délig
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az olaszok kedvence, a frittata nagyon hasonlít az omletthez, csak még annál is laktatóbb. Tavaszi, zsenge zöldségekkel a legfinomabb. Könnyen variálható, dúsíthatod baconnel, sonkával, esetleg kolbásszal. A tejszíntől sokkal selymesebb lesz.

Sajtos, zöldséges frittata

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg spárga
  • 10 dkg sajt
  • 6 db tojás
  • 6 db paradicsom
  • 0.5 bögre spenót
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A spárgát mosd meg, a fás részeket távolítsd el, és rakd forrásban lévő, sós vízbe. Főzd három-négy percig, majd szűrd le, és hideg vízzel öblítsd le. A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a tejszínt, a tejet, ízlés szerint sót és őrölt borsot, majd kézi habverővel keverd simára.

Egy serpenyőben hevíts olajat, fonnyaszd meg rajta a spenótot, dobd hozzá a spárgát, és azt is süsd egy-két percig. Húzd le a tűzről, öntsd bele a masszát, pakold meg koktélparadicsommal, és szórd meg reszelt sajttal. Helyezd előmelegített sütőbe, majd 170 fokon süsd 25-30 percig. Amikor a teteje összeáll, kiveheted a sütőből.

Ezt is szeretjük