Sajtos, zöldséges frittata: kenyér nélkül is eltelít délig
A frittata több, mint rántotta, már majdnem lepény. Friss zöldségekkel megpakolva igazán ellenállhatatlan.

Sajtos, zöldséges frittata: kenyér nélkül is eltelít délig
Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Ez lesz a legmókásabb gyereknapi program a hétvégén - 14 év alatt ingyenes! (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

beauty and style

Elképesztően nőies balerinacipők, olcsótól a drágáig: a legdivatosabb fazonok »

Ilyen lesz a 2018-as fürdőruhadivat: dögös és kényelmes darabok »

Zöld teás testápoló habot teszteltünk: ez lett a nyári kedvencünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olaszok kedvence, a frittata nagyon hasonlít az omletthez, csak még annál is laktatóbb. Tavaszi, zsenge zöldségekkel a legfinomabb. Könnyen variálható, dúsíthatod baconnel, sonkával, esetleg kolbásszal. A tejszíntől sokkal selymesebb lesz.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg spárga
  • 10 dkg sajt
  • 6 db tojás
  • 6 db paradicsom
  • 0.5 bögre spenót
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A spárgát mosd meg, a fás részeket távolítsd el, és rakd forrásban lévő, sós vízbe. Főzd három-négy percig, majd szűrd le, és hideg vízzel öblítsd le. A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a tejszínt, a tejet, ízlés szerint sót és őrölt borsot, majd kézi habverővel keverd simára.

Egy serpenyőben hevíts olajat, fonnyaszd meg rajta a spenótot, dobd hozzá a spárgát, és azt is süsd egy-két percig. Húzd le a tűzről, öntsd bele a masszát, pakold meg koktélparadicsommal, és szórd meg reszelt sajttal. Helyezd előmelegített sütőbe, majd 170 fokon süsd 25-30 percig. Amikor a teteje összeáll, kiveheted a sütőből.

Ezt is szeretjük