Ízletes tésztarakottas sok sajttal és pestóval
Egyszerű fogás kevesebb mint 40 perc alatt
Ezt a krémes sajtos tésztarakottast a pesto teszi igazán különlegessé.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
A sajtos tésztarakottasnak már a látványától és a gondolatától megéhezel. Gyorsan összedobható, bármikor bevethető, és semmi macera nincs vele. Az íze viszont fantasztikus. A spagettin kívül pennéből is elkészítheted. Putóczki Gáborné receptjében nem fogsz csalódni.
Sajtos tésztarakottas
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg spagetti
- 3 dl tej
- 5 evőkanál zöld pesto
- 6 evőkanál reszelt parmezán
- 3 evőkanál vaj
- 3 evőkanál liszt
Elkészítés:
Tégy fel vizet forrni egy nagyobb fazékba. Ha lobog, dobd bele a tésztát. Főzd meg körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne ázzon szét. Ha fogkemény, szűrd le, és csepegtesd le.
Egy serpenyőben kezdj vajat melegíteni, majd add hozzá a lisztet, és pár percig kevergetve pirítsd világosra. Adagold hozzá a tejet, és addig kevergesd, amíg besűrűsödik a szósz. Sózd, borsozd ízlés szerint. Tedd hozzá a pestót, majd forgasd össze a kifőtt tésztával. Zsiradékkal kenj ki egy tepsit, öntsd bele a szósszal összekevert tésztát, és előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd pirosra. Friss bazsalikomlevéllel és parmezánnal megszórva tálald.

Még több recept