Ízletes tésztarakottas sok sajttal és pestóval
Egyszerű fogás kevesebb mint 40 perc alatt
Ezt a krémes sajtos tésztarakottast a pesto teszi igazán különlegessé.

Ízletes tésztarakottas sok sajttal és pestóval
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sajtos tésztarakottasnak már a látványától és a gondolatától megéhezel. Gyorsan összedobható, bármikor bevethető, és semmi macera nincs vele. Az íze viszont fantasztikus. A spagettin kívül pennéből is elkészítheted. Putóczki Gáborné receptjében nem fogsz csalódni.

Sajtos tésztarakottas

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg spagetti
  • 3 dl tej
  • 5 evőkanál zöld pesto
  • 6 evőkanál reszelt parmezán
  • 3 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel vizet forrni egy nagyobb fazékba. Ha lobog, dobd bele a tésztát. Főzd meg körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne ázzon szét. Ha fogkemény, szűrd le, és csepegtesd le.

Egy serpenyőben kezdj vajat melegíteni, majd add hozzá a lisztet, és pár percig kevergetve pirítsd világosra. Adagold hozzá a tejet, és addig kevergesd, amíg besűrűsödik a szósz. Sózd, borsozd ízlés szerint. Tedd hozzá a pestót, majd forgasd össze a kifőtt tésztával. Zsiradékkal kenj ki egy tepsit, öntsd bele a szósszal összekevert tésztát, és előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd pirosra. Friss bazsalikomlevéllel és parmezánnal megszórva tálald.

Ezt is szeretjük