Duplasajtos tészta tepsiben összesütve
Krémes és isteni
A sajtos tészta tepsiben sütve szaftos, ropogós és pikáns. Az ínyencek ízlését is kielégíti.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kiadós, macera nélküli ebédre vagy vacsorára vágysz? Szereted a tésztát, és szívesen kísérletezel? Akkor a sajtos tészta tepsiben sütve kihagyhatatlan számodra. Használhatsz a makaróni helyett fusillit vagy pennét, a mascarpone helyett pedig bármilyen krémsajtot.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg makaróni
  • 20 dkg bacon
  • 10 dkg mozzarella
  • 2 dl tejszín
  • 1 doboz mascarpone
  • 1 evőkanál parmezán
  • 1 evőkanál olaj
  • fél póréhagyma
  • bors
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel vizet forrni egy nagy fazékban. Ha lobog, dobd bele a tésztát, adj hozzá egy teáskanál sót, és főzd fogkemény állagúra körülbelül nyolc perc alatt. Ha kész, szűrd le.

A szószhoz egy serpenyőben hevíts olajat, tedd hozzá a bacont, a sót, az apróra vágott póréhagymát, és dinszteld meg. A tészta főzőlevéből is meríts hozzá egy kanálnyit, majd ízesítsd sóval, borssal.

Vajazz ki egy tepsit, rakd rá a makaróni felét, erre borítsd a baconos keveréket, szórd meg a reszelt mozzarella és parmezán felével, majd mehet rá a tészta másik fele. Mascarponével kend meg a tetejét, végül oszd el rajta a megmaradt reszelt mozzarellát és parmezánt. Öntsd a tésztára a tejszínt, és helyezd 160 fokos sütőbe, majd körülbelül 30 perc alatt süsd szép pirosra.

Ezt is szeretjük