Isteni, sós palacsinta sajtos, spenótos töltelékkel: főételnek is tökéletes
A palacsintára ne csak desszertként gondolj, spenóttal, sok sajttal különleges főétel is lehet!
Ez a palacsinta segít a spenótot népszerűsíteni még akár a gyerekek körében is. A töltelék a tejföltől lágyabbá, selymesebbé válik, jól illik hozzá a fokhagyma és a szerecsendió. Bármilyen sajttal finom, érdemes azonban fetával kipróbálni! Ha teheted, friss spenótból készítsd, ellenkező esetben 25 deka fagyasztott parajt használj.
Sajtos, spenótos palacsinta
Hozzávalók
A palacsintához
- 25 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- 2 db tojás
- 1 evőkanál olaj
- 1 csipet só
- olaj a sütéshez
A töltelékhez
- 60 dkg spenót
- 10 dkg sajt
- 3 evőkanál tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A lisztet szórd egy tálba, add hozzá a tojást, a sót, öntsd hozzá a tejet, a szénsavas vizet, és dolgozd csomómentesre a masszát. Pihentesd 20-30 percig, majd öntsd hozzá az olajat. Hevítsd fel a serpenyőt, tegyél bele kevés olajat, körkörös mozdulatokkal folyasd szét a tésztát, majd süsd ki a palacsintákat.
A spenótot pucold meg, dobd forrásban lévő vízbe, és főzd három percig. Szűrd le, és csepegtesd le. Turmixold össze, vagy vágd apróra, keverd hozzá a reszelt sajtot, a tejfölt, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával. Töltsd meg a masszával a palacsintákat, és tekerd fel.
Úgy is készíthetsz spenótos palacsintát, hogy a tésztába kerül parajpüré, sőt még banán is.
Tényleg a mesterséges intelligencia irányít mindent 20 év múlva?
Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció