Isteni, sós palacsinta sajtos, spenótos töltelékkel: főételnek is tökéletes
A palacsintára ne csak desszertként gondolj, spenóttal, sok sajttal különleges főétel is lehet!

sajtos-spenotos-palacsinta
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Feszesíti, és kívül-belül megszépíti a bőrt a sárgarépa: villámgyors házi arcpakolás »

Ez a blézer az őszi szezon legdögösebb viselete: még a snassz szetteket is menővé teszi »

Michael Jackson 22 éves lánya igazi vadóc: vagány fotókon a gyönyörű modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a palacsinta segít a spenótot népszerűsíteni még akár a gyerekek körében is. A töltelék a tejföltől lágyabbá, selymesebbé válik, jól illik hozzá a fokhagyma és a szerecsendió. Bármilyen sajttal finom, érdemes azonban fetával kipróbálni! Ha teheted, friss spenótból készítsd, ellenkező esetben 25 deka fagyasztott parajt használj. 

Sajtos, spenótos palacsinta

Hozzávalók:

A palacsintához

  • 25 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csipet
  • olaj a sütéshez

A töltelékhez

  • 60 dkg spenót
  • 10 dkg sajt
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szórd egy tálba, add hozzá a tojást, a sót, öntsd hozzá a tejet, a szénsavas vizet, és dolgozd csomómentesre a masszát. Pihentesd 20-30 percig, majd öntsd hozzá az olajat. Hevítsd fel a serpenyőt, tegyél bele kevés olajat, körkörös mozdulatokkal folyasd szét a tésztát, majd süsd ki a palacsintákat.
 

A spenótot pucold meg, dobd forrásban lévő vízbe, és főzd három percig. Szűrd le, és csepegtesd le. Turmixold össze, vagy vágd apróra, keverd hozzá a reszelt sajtot, a tejfölt, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával. Töltsd meg a masszával a palacsintákat, és tekerd fel.  
Úgy is készíthetsz spenótos palacsintát, hogy a tésztába kerül parajpüré, sőt még banán is.  

Ezt is szeretjük