Sajttal, sonkával töltött hústekercs - Ez biztosan nem lesz száraz
Ez a sonkás-sajtos hústekercs túltesz a legfinomabb fasírtokon is.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
A darált hús sonkával, sajttal megtöltve, feltekerve és megsütve egészen különleges lesz. Szerencsésebb, ha a finom fogásnak szaftos hús az alapja, így a csirkét és a karajt lehetőleg kerüld. Különösen finom lesz, ha darált sertésből és marhából vegyesen készíted. A sajt lehet trappista, mozzarella vagy akár lapka is.
Sajtos-sonkás hústekercs
Hozzávalók 4 személyre:
- 75 dkg darált hús
- 15 dkg sajt
- 15 dkg sonka
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2 db tojás
- 1 mokkáskanál ételízesítő
- 1 teáskanál oregánó
- só
- bors
- zsír
Elkészítés:
A darált húst keverd össze a tojásokkal, szórd hozzá az ízlés szerinti sót, borsot, az ételízesítőt, az oregánót, a pirospaprikát, majd a zúzott fokhagymát. Keverd hozzá a zsemlemorzsát is, és jól dolgozd össze a masszát. Vedd ketté, és előbb az egyik felét terítsd szét sütőpapíron. Rakj a közepére egy sor sonkát, arra pedig sajtszeleteket. Óvatosan tekerd fel, majd a maradék darált húsos masszával is hasonlóan járj el. Mindkét rolád tetejét kend meg zsírral, hogy sülés közben ne váljon szét a hús.
Rakd a tekercseket kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és fóliázd le. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 45-50 perc alatt. Ha szükséges, utána fólia nélkül még pirítsd egy kicsit. Tálaláskor feldobhatod különféle zöldségekkel, zöldfűszerekkel.
Még több recept