Sajttal, sonkával töltött hústekercs - Ez biztosan nem lesz száraz
Ez a sonkás-sajtos hústekercs túltesz a legfinomabb fasírtokon is.

Sajttal, sonkával töltött hústekercs - Ez biztosan nem lesz száraz
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

3 egyszerű trükk, amitől tökéletesen nézel majd ki az esküvői fotókon »

Maxiszoknya, nyári ruha és kimonó is lehet a kendőből: szuper tippek »

Csak 18 éves, de ő készíti a legszebb nyári ékszereket - Képek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A darált hús sonkával, sajttal megtöltve, feltekerve és megsütve egészen különleges lesz. Szerencsésebb, ha a finom fogásnak szaftos hús az alapja, így a csirkét és a karajt lehetőleg kerüld. Különösen finom lesz, ha darált sertésből és marhából vegyesen készíted. A sajt lehet trappista, mozzarella vagy akár lapka is.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 75 dkg darált hús
  • 15 dkg sajt
  • 15 dkg sonka
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 db tojás
  • 1 mokkáskanál ételízesítő
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
  • zsír
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst keverd össze a tojásokkal, szórd hozzá az ízlés szerinti sót, borsot, az ételízesítőt, az oregánót, a pirospaprikát, majd a zúzott fokhagymát. Keverd hozzá a zsemlemorzsát is, és jól dolgozd össze a masszát. Vedd ketté, és előbb az egyik felét terítsd szét sütőpapíron. Rakj a közepére egy sor sonkát, arra pedig sajtszeleteket. Óvatosan tekerd fel, majd a maradék darált húsos masszával is hasonlóan járj el. Mindkét rolád tetejét kend meg zsírral, hogy sülés közben ne váljon szét a hús.


Rakd a tekercseket kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és fóliázd le. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 45-50 perc alatt. Ha szükséges, utána fólia nélkül még pirítsd egy kicsit. Tálaláskor feldobhatod különféle zöldségekkel, zöldfűszerekkel.

Ezt is szeretjük