Sajttal, sonkával töltött hústekercs - Ez biztosan nem lesz száraz
Ez a sonkás-sajtos hústekercs túltesz a legfinomabb fasírtokon is.

Sajttal, sonkával töltött hústekercs - Ez biztosan nem lesz száraz
Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Így használd a rózsaszínt az esküvőn, hogy elkerüld a giccshatást »

Mostantól nem a táskádhoz, hanem a rúzsodhoz fogod igazítani a cipőd - Elmondjuk, miért »

Bringával mész dolgozni? Így öltözz fel sikkesen! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A darált hús sonkával, sajttal megtöltve, feltekerve és megsütve egészen különleges lesz. Szerencsésebb, ha a finom fogásnak szaftos hús az alapja, így a csirkét és a karajt lehetőleg kerüld. Különösen finom lesz, ha darált sertésből és marhából vegyesen készíted. A sajt lehet trappista, mozzarella vagy akár lapka is.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 75 dkg darált hús
  • 15 dkg sajt
  • 15 dkg sonka
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 db tojás
  • 1 mokkáskanál ételízesítő
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
  • zsír
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst keverd össze a tojásokkal, szórd hozzá az ízlés szerinti sót, borsot, az ételízesítőt, az oregánót, a pirospaprikát, majd a zúzott fokhagymát. Keverd hozzá a zsemlemorzsát is, és jól dolgozd össze a masszát. Vedd ketté, és előbb az egyik felét terítsd szét sütőpapíron. Rakj a közepére egy sor sonkát, arra pedig sajtszeleteket. Óvatosan tekerd fel, majd a maradék darált húsos masszával is hasonlóan járj el. Mindkét rolád tetejét kend meg zsírral, hogy sülés közben ne váljon szét a hús.


Rakd a tekercseket kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és fóliázd le. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 45-50 perc alatt. Ha szükséges, utána fólia nélkül még pirítsd egy kicsit. Tálaláskor feldobhatod különféle zöldségekkel, zöldfűszerekkel.

Blog.hu ajánló